jak polonczyc modem za pomocą USB?
niewiem jak polonczyc modem motoroli pod kompa kablem usb. myslalem ze4 czeba tylko zainstalowac usb od modemu ale okazalo sie ze to niejest takie proste . Wyskakujemi komunikat ze mam ograniczony transfer albo nie mam polonczenia (zabacz na złonczniku).Posze was jak wiecie na czym polega mójproblem to napiszcie . teras mam podlonczony modem do karty sieciowej i mam zamiar sie polonczyc sie z kumplem kompami ale niemam pieniedzy na drógom karte sieciową dzieki za pomoc i sorki za blendy
Odpowiedzi: 6
dzieki tera wrzystko gra pozdro !!!!
znakomita wiekszosc urzadzen usb powinna byc instalowana w nastepujacy sposob:
1. instalacja sterownikow
2. restart (w wiekszosci wykonuje go program instalacyjny)
3. podlaczenie urzadzenia do portu usb.
dzialanie odwrotne moze prowadzic do nieprawidlowego zainstalowania urzadzenia.
1. instalacja sterownikow
2. restart (w wiekszosci wykonuje go program instalacyjny)
3. podlaczenie urzadzenia do portu usb.
dzialanie odwrotne moze prowadzic do nieprawidlowego zainstalowania urzadzenia.
Nie wiem jak jest w w9x/ME ale w XP to odbywąło się tak – podpięcie modemu do komputera – wrzucenie płyty ze sterownikiem – dostarczana z modemem – instalacja sterownika i ew. restart .
Oczywiście USB na płycie w BIOS–ie uaktywnione.
Notabene – sprawdzałem i odwrotnie – najpierw sterownik, ap otem modem i teź chodziło.
Czasem tylko trzeba – za pierwszym razem – poczekać na nawiązanie połaczenia przez modem z serwerem dostawcy, ale to juź "po diodach" widać.
Oczywiście USB na płycie w BIOS–ie uaktywnione.
Notabene – sprawdzałem i odwrotnie – najpierw sterownik, ap otem modem i teź chodziło.
Czasem tylko trzeba – za pierwszym razem – poczekać na nawiązanie połaczenia przez modem z serwerem dostawcy, ale to juź "po diodach" widać.
najpierw podlanczam modem a potem go instaluje.
jak instalujesz ten modem?!
najpierw oprogramownie czy odrazu podlaczasz modem do portu usb?
jak instalujesz ten modem?!
Strona 1 / 1