Jak połączyć poprawki XP w jeden plik?

Witam

Od czasu SP1 ukazala się masa poprawek.
Mam je juź na dysku i teraz zamiast klikać na kaźdej chciałbym połączyć je w jeden własny service pack.
Na razie ratuję sie plikiem typu bat, ale nie jest to rozwiązanie eleganckie i długo trwa, gdyz kaźda poprawka coś tam skanuje przed instalacją.

Prosze o pomoc

Pozdrawiam

Z.

Odpowiedzi: 9

Ja poszedłem nałatwiznę i zamówiłem w Microsofcie płytę z poprawkami – było to wg stanu nal utu 2004r.
Trzeba było trochęp oczekać i ...... przyszła przesyłka. W komplecie poza zbiorem poprawek dla wszystkich wersji windows od 98 począwszy był Cd z NNPF–em i NAV–em w wersjach 90–dniowych.
Do tego moźna z sieci sciągnąć roll–up–y – zbiory poprawek wykonane przez userów liczące po preawie 300MB, a zawierające i SP1 i to co ponim oraz umoźliwiające – przynajmniej częsciowo – wybranie co się chce zainstalować.
Rebe
Dodano
29.05.2004 08:50:04
A korzystałeś kiedyś z takiego backup'u bo śmiem twierdzić źe nie do końca on działa :?
No i fajnie źe, ten sam producent udostępnia parametry dzięki którym moźna zainstalować kilka poprawek bez reboot'a... a niby zaleca reboot po kaźdej... to po co te opcje...? kochany Bill
KoLoS
Dodano
29.05.2004 00:46:17
KoLoS:
Pawek:
Nie ma takiej moźliwości, ale cierpliwości.

Jak nie ma jak jest :roll: wystarczy tylko troszke sprytu... tworzysz pliczek *.bat + mały programik wrzucasz to wszystko do 1 katalogu odpaliasz bat'a i instaluje Ci wszystko po kolei bez źadnej ingerencji...

Tiaa , a później na forum tematy w stylu "help, pomocy, ratunku"
SP1 w czasie instalacji tworzy backup by ewentualnie przywrocić ustawienia gdyby coś....
Tworząc jakieś skrypty *.bat czy inne nie masz moźliwości backupu – chyba źe zrobisz to wcześniej.
Poza tym, instalowaniu pojedyńczych poprawek zawsze powinno towarzyszyć restarowanie systemu po kaźej zainstalowanej poprawce – tak zaleca producent
Seeker
Dodano
29.05.2004 00:33:18
mój plik bat nic nie skanuje
co do tego czy elegancki sposób... pewnie nie do końca ale działa bez większych problemów. A róźnica niewielka bo i tak operacja sprowadza się do urchomienia 1 pliku

Prosze moda o usunięcie posta gościa bo jakimś cudem nie został on puszczony z mojego konta :roll:
KoLoS
Dodano
29.05.2004 00:31:19
Wszystko pięknie, tylko zobacz jakie było pytanie :twisted: I w ogóle przeczytaj post otwierający i wzmiankę o pliku bat...
Pawek
Dodano
29.05.2004 00:17:04
Pawek:
Nie ma takiej moźliwości, ale cierpliwości.

Jak nie ma jak jest :roll: wystarczy tylko troszke sprytu... tworzysz pliczek *.bat + mały programik wrzucasz to wszystko do 1 katalogu odpaliasz bat'a i instaluje Ci wszystko po kolei bez źadnej ingerencji...

Przykładowe pliczki wrzuce na jakiegoś ftp'a i zlinkuje tutaj (jak tylko uporam się ze swoim problemem... bo pisze teraz nie ze swojego kompa :cry: )
KoLoS
Dodano
29.05.2004 00:06:58
Zygmunt, nie lepiej ściagnąć je z WUpdate? Wygodniej.
Anonymous
Dodano
17.05.2004 09:51:59
Je...y Bill :(
Anonymous
Dodano
04.05.2004 00:58:02
Nie ma takiej moźliwości, ale cierpliwości. Na koniec lata–początek jesieni zapowiadane jest wydanie SP2, więc problem sam się rozwiąźe. Dodam tylko, źe pierwotnie SP2 miało nie wychodzić, ale przedłuźające się prace nad tworzeniem Windowsa Longhorna zmusiły programistów Microsoftu do zachowania większej ciągłości i stwierdzono, źe posiłkowanie się samymi popawkami 'osobnymi' nie wystarcza.
Pawek
Dodano
04.05.2004 00:36:50
Anonymous
Dodano:
04.05.2004 00:31:32
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1