jak podswietlić klawiature?
witam. mam klawiaturę EASY TOUCH model KB–2825 LAGUNA
(TU jest foto i wszystkie detale). chciałby wyjac klawisze i pod nimi wstawic jakies 15–20 zielonych diód 3.5V, aźeby mi to fajnie swieciło (nie chcę katody). mam tylko taki problemik, ze jest zbyt mało miejsca midzy klawiszami a miejscem na diody. oczywiscie moge wywiercic dziury, ale nie chce sie za to brac bez pomocy, zeby nie spieprzyc :) wiec jesli ktos ma ten model klaw i wie jak mi pomóc, to bardzo prosze o szczegółowy opis co i jak :) dzieki i pozdrawiam
(TU jest foto i wszystkie detale). chciałby wyjac klawisze i pod nimi wstawic jakies 15–20 zielonych diód 3.5V, aźeby mi to fajnie swieciło (nie chcę katody). mam tylko taki problemik, ze jest zbyt mało miejsca midzy klawiszami a miejscem na diody. oczywiscie moge wywiercic dziury, ale nie chce sie za to brac bez pomocy, zeby nie spieprzyc :) wiec jesli ktos ma ten model klaw i wie jak mi pomóc, to bardzo prosze o szczegółowy opis co i jak :) dzieki i pozdrawiam
Odpowiedzi: 3
terminator, chodzę do szkoły elektronicznej :P wlasciwie to nie wiem tylko czy polączyc te diody szeregowo czy równolegle, i czy do przewodów do których podpięte są diody z klawiatury (jakie napiecie jest w klawiaturze?) czy do wlasnego akumulatora 12V równolegle, i do kazdej diody rezystor.. podpowiedzcie cos :) a co do tych duzych klawiszy, to bardzo dobry pomysł, ale nie będzie znowu tyle swiatła ile bym chcial, czyli zeby chociarz troche widziec pozostałe klawisze... bede widział tylko spacje, enter, shift i troche po bokach :) najgorszy problem jest z klawiszem ESC, który jest zupełnym odludkiem :|
Wsadź diody tylko pod większe klawisze (sacja, shift, enter).
Teź sie za to planowałem zabrać, ale ochota mi przeszła.
Teź sie za to planowałem zabrać, ale ochota mi przeszła.
znasz sie na elektronice?
Strona 1 / 1