jak podswietlić klawiature?

witam. mam klawiaturę EASY TOUCH model KB–2825 LAGUNA

(TU jest foto i wszystkie detale). chciałby wyjac klawisze i pod nimi wstawic jakies 15–20 zielonych diód 3.5V, aźeby mi to fajnie swieciło (nie chcę katody). mam tylko taki problemik, ze jest zbyt mało miejsca midzy klawiszami a miejscem na diody. oczywiscie moge wywiercic dziury, ale nie chce sie za to brac bez pomocy, zeby nie spieprzyc :) wiec jesli ktos ma ten model klaw i wie jak mi pomóc, to bardzo prosze o szczegółowy opis co i jak :) dzieki i pozdrawiam

Odpowiedzi: 3

terminator, chodzę do szkoły elektronicznej :P wlasciwie to nie wiem tylko czy polączyc te diody szeregowo czy równolegle, i czy do przewodów do których podpięte są diody z klawiatury (jakie napiecie jest w klawiaturze?) czy do wlasnego akumulatora 12V równolegle, i do kazdej diody rezystor.. podpowiedzcie cos :) a co do tych duzych klawiszy, to bardzo dobry pomysł, ale nie będzie znowu tyle swiatła ile bym chcial, czyli zeby chociarz troche widziec pozostałe klawisze... bede widział tylko spacje, enter, shift i troche po bokach :) najgorszy problem jest z klawiszem ESC, który jest zupełnym odludkiem :|
zonk1988
Dodano
05.05.2005 22:45:38
Wsadź diody tylko pod większe klawisze (sacja, shift, enter).
Teź sie za to planowałem zabrać, ale ochota mi przeszła.
Anonymous
Dodano
05.05.2005 20:09:40
znasz sie na elektronice?
terminator
Dodano
05.05.2005 18:27:16
zonk1988
Dodano:
05.05.2005 09:51:23
Komentarzy:
3