jak podłaczyć front AUDIO i front USB
Witam!
Chce podłaczyc front Audio do płyty Gigabyte 865G, tylko, że w ksiażce od płyty sa inne oznaczenia niz na kablach od obudowy (L-IN; L-OUT; GND; MIC-IN oraz R-IN; R-OUT; GND; MIC-IN), a nie chce jej spalic bo jest nówka. Identyczna sytuacja z USB, czyli troche inne oznaczenia niz pokazane na schemacie od płyty głównej.
dajcie znać jak ktos czai ten temat bo powoli zaczyna mnie to wkur...
dzieki z gory i pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
Podaj oznaczenia z kabli od obudowy to się podłączy
Strona 1 / 1
<P>L-IN; L-OUT; GND; MIC-IN oraz R-IN; R-OUT; GND; MIC-IN to sa oznaczenia z kabli z obudowy z przedniego audio</P> <P>Jezeli chodzi o USB to oznaczenia sa nastepujace: VCC; 2+D; 2-D; GND oraz drugi kabel od USB: VCC; 1+D; 1-D; GND.</P> <P>Byłoby super jakbys mi pomogl to spiąć do kupy. Na instrukcji od płyty są troche inne oznaczenia i nie chce jej zepsuć bo mam ja dopiero 2 dni.</P> <P>pozdro </P> <P> </P> <P>------</P> <P><STRONG>Bold nie jest potrzebny do normalnego pisania postów.</STRONG></P> <P><STRONG>Żólty</STRONG></P>
<p>Szkoda, że nie podałeś tych oznaczeń z instrukcji do mobo, ale jakoś sobie poradzimy.</p><p>USB: gniazdko jest podwójne (tzn. dwa rzędy pinów), jeden rządek to jeden port USB: VCC=5+ pin1i 2, pin 3 = 1- D, pin 4 = 2-D, pin 5 = 1+D, pin 6 = 2+D, piny 7i8 =GND. Jeżeli jest jeszcze pin 10 to zostaje pusty. Kolory kabelków będą się parami zgadzać.</p><p>Dla Audio podaj oznaczenia z płyty, ale powinny być zbliżone, bo te z obudowy są jasne.</p><p><br> http://portal.centrumxp.pl/forums/post/303608.aspx</p><p>Wklep w szukajkę np. front audio i poczytaj </p>
<p>AUDIO:</p><p>Pin 1 = MIC IN</p><p>Pin 2 = GND</p><p>Pin 5 = L-Out</p><p>Pin 6 = L-in</p><p>Pin 9 = R-Out<br> </p><p>Pin 10 = R-in</p><p>W razie potrzeby wyjmij zworki. </p>
Znajdź instrukcje nie do płyty lecz do obudowy. Zazwyczaj jest w niej opisane podpinanie panelu przedniego (np. obudowy Modecome)<br>