jak podlaczyc dwa kompy zeby byl internet ??
mam pytanie jak podlaczyc 2 kompy siecia zeby byl internet ? jeden komputer jest podlaczony Dial Up jest na nim neostrada 1mb/s i niedawno kupilem drugi komputer i nie wiem jak podlaczyc obydwa maja zainstalowany win XP pro. Prosze o instukcje co po kolei powiniem robic
Dzieki !
Dzieki !
Odpowiedzi: 12
czy sie ciesze hm.. trudno powiedziec zobaczymy czy to zda swoj egzamin jesli uda mi sie to zrobic to bede sie cieszyl
dzieki !
dzieki !
Tyz mi nowina :P .Szymon Grabiński:kurcze, nie kumam do konca.
A mowie ze nie czytasz, to sie rzucasz:Szymon Grabiński:potem kupiles neostrade 1mb. jaki modem? na usb czy rj–45? jesli rj–45 to potrzebujesz druga karte sieciowa.
JUZ JEST :wink: .lama:jeden komputer jest podlaczony Dial Up jest na nim neostrada
Tia. I kolejny temat to bedzie pytanie – jak na XP zablokowac kolegom z sieci blokowej mozliwosc korzystania z udostepnionej dla drugiego komputera neostrady :P :P .Szymon Grabiński:mozesz rowniez kupic switcha i zamiast wpinac kabel sieci osiedlowej do pierwszego kompa wpiac go do switcha.
lama, sieciowka kosztuje 20–30 zlotych. W czym problem ? Kupujesz, czytasz to co w linku podal McScr@by, ustawiasz i cieszysz sie.
wlansie co sie kalkuluje
nie chce tracic na tyo duzo pieniedzy nie mam wlasciwie chcialbym kupic tylko karte sieciowa byloby spokooo bo na swicha nie bardzo mnie w tej chwili stac a chcialbym miec szybko interet na 2 kompie
dzieki !
nie chce tracic na tyo duzo pieniedzy nie mam wlasciwie chcialbym kupic tylko karte sieciowa byloby spokooo bo na swicha nie bardzo mnie w tej chwili stac a chcialbym miec szybko interet na 2 kompie
dzieki !
kurcze, nie kumam do konca.
masz kompa, ktorego podlaczyles do sieci osiedlowej. uzyles do tego kabla rj–45 tj. 1 karta sieciowa.
potem kupiles neostrade 1mb. jaki modem? na usb czy rj–45? jesli rj–45 to potrzebujesz druga karte sieciowa.
potem kupiles drugiego kompa i chcesz go polaczyc z tym pierwszym?
hmmm. przy takiej kombinacji rozwiazan moze byc kilka. jesli modem do neostrady jest na usb to kupujesz druga karte sieciowa do komputera pierwszego, no a w nowym kompie tez musisz miec jedna karte sieciowa.
mozesz rowniez kupic switcha i zamiast wpinac kabel sieci osiedlowej do pierwszego kompa wpiac go do switcha. kompa 1 i 2 podlaczyc rowniez do switcha.
internet tez mozesz rozdzielac na kilka sposobow w tym przypadku w gre wchodzi ICS, router sprzetowy lub programowy.
teraz tylko przeanalizowac co najbardziej sie kalkuluje, co chcesz osiagnac, na ile cie stac.
masz kompa, ktorego podlaczyles do sieci osiedlowej. uzyles do tego kabla rj–45 tj. 1 karta sieciowa.
potem kupiles neostrade 1mb. jaki modem? na usb czy rj–45? jesli rj–45 to potrzebujesz druga karte sieciowa.
potem kupiles drugiego kompa i chcesz go polaczyc z tym pierwszym?
hmmm. przy takiej kombinacji rozwiazan moze byc kilka. jesli modem do neostrady jest na usb to kupujesz druga karte sieciowa do komputera pierwszego, no a w nowym kompie tez musisz miec jedna karte sieciowa.
mozesz rowniez kupic switcha i zamiast wpinac kabel sieci osiedlowej do pierwszego kompa wpiac go do switcha. kompa 1 i 2 podlaczyc rowniez do switcha.
internet tez mozesz rozdzielac na kilka sposobow w tym przypadku w gre wchodzi ICS, router sprzetowy lub programowy.
teraz tylko przeanalizowac co najbardziej sie kalkuluje, co chcesz osiagnac, na ile cie stac.
Tak – musisz miec dodatkowa karte sieciowa, ktora bez zadnych problemow zainstalujesz w komputerze, bo z tego co napisales wyzej, wynika:
– neostrada (ale chyba przez USB)
– sieciowka do polaczenia z komputerami w sieci blokowej
– neostrada (ale chyba przez USB)
– sieciowka do polaczenia z komputerami w sieci blokowej
No nie wiem.
Jak pisał EL ,u nas na wsi moźna kupić taki gotowy :wink:
Jak pisał EL ,u nas na wsi moźna kupić taki gotowy :wink:
hehe
to spokooo ale sie dowiedzialem ze takich kabli nie mozna kupic jedynie zlecic sprzedawcy zeby zrobil ale na 100% nie wiem
to spokooo ale sie dowiedzialem ze takich kabli nie mozna kupic jedynie zlecic sprzedawcy zeby zrobil ale na 100% nie wiem
Nie wiem jak tam u Ciebie, ale u nas na wsi to taki kabel kupilem w sklepie GSu. Poszedlem po pasztetowa a przynioslem krosa.
dobra dzieki juz tak zrobilem teraz tylko musze gdzies kupic ten kabel bo samemu nie chce sie za to zabierac. Moze ktos mi powie gdzie moge dostac taki kabel ? nawet przez interent kupilbym
dzieki
dzieki
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=19904
hehe... skad ja znam ten problem :D to samo mam u mnie tylko ze chce zalozyc na sieci bezprzewodowej, tu raczej pomocy dla poczatkujacych nie znajdziesz (ja nie znalazlem), sprobuj kupic ksiazke na ten temat www.helion.pl to ci temat rozjasni, a jak bedziesz mial problemy (ale wtedy bedziesz obcykany co jak i gdzie) to na forum ci pomogą jak bedziesz mial większe problemy!!
Pozdrawiam :D
Pozdrawiam :D
Kolego nawet nie zadałeś sobie trudu aby przeczytać jaki kolwiek post. Gdybyś to zrobił to miałbyś juź odpowiedź bardzo wyczerpującą.
pozdrawiam
pozdrawiam
Strona 1 / 1