Jak podkręcić procka?
Mam procesor AMD Sempron 2Ghz. Czy mogę go podręcić, ile na tym zyskam i jak mam to zrobić???
Odpowiedzi: 3
Moja płyta główna to: Asus A7N8X-E Deluxe
Procesor: AMD Sempron 3000+ (2Ghz) socket A
Chłodzenie procka takie jakie było w komplecie (w wersji box)
Zasilacz: ProComp 430W
Może napiszecie mi instrukcję co mam w biosie przestawić???
EuleEule:Mam procesor AMD Sempron 2Ghz. Czy mogę go podręcić, ile na tym zyskam i jak mam to zrobić??? .
Ta informacja o procesorze nie ma specjalnej wartości, bowiem nie wynika z niej np. to czy mnoznik tego konkretnego egzemplarza CPU jest odblokowany.
1. Zapewne tak.
2. Moze duzo moze nic ,a moze stracisz.
3. Przez zmianę mnoznika i/lub FSB w BIOS-ie np.
Szczegóły:
Wszystko zalezy od CPU, płyty głownej - jako elementow podstawowych oraz pozostałych komponentów - pamieć, karty rozszerzeń - jako obocznosci.
Bez znajomości szczegółów nikt nie udzieli Ci informacji czy podkręcenie jest mozliwe i sensowne.
Inną sprawą jest
e z Twoich pytań wynika , pojęcie o takich procedurach masz mgliste, a w konsekwencji samodzielne branie isę za tkaie operacje moze skończyć się tragedią zamiast radością.
Przejrzyj wątki dotyczące podkręcania, ktore w tym dziale są - znajdziesz podstawowe informacje ,a pewnie i linki do bardziej szczegółowych.
Podkrecanie procka tez zalezy od tego jaka masz plyte glowna.Musisz takze zwrocic uwage na to czy masz dobry zasilacz i chlodzenie
Strona 1 / 1
Jak by Ci to napisać i nie być posądzony o to że nie chcę pomóc.<br> Cytat z Rebego posta chyba będzie najlepszą radą <br> <BLOCKQUOTE><div>z Twoich pytań wynika , pojęcie o takich procedurach masz mgliste, a w konsekwencji samodzielne branie isę za tkaie operacje moze skończyć się tragedią zamiast radością. </div></BLOCKQUOTE><br><br>Ps. Naprawdę samo podanie co i gdzie zmienić nic Ci nie da skoro nie będziesz jako takiego pojęcia na czym podkręcanie polega na co zwrócić uwagę, i czego się wystrzegać - zajrzyj tutaj:<br>http://forum.purepc.pl/index.php?s=e14ae7afba3c980fc2b810f798908c2e&showforum=23<br><br>