Jak podkrecic 1 GB Ramu Kingstna
Witajcie powiedzcie jak skrecic max tyle ile mozna z Pamieci DDR 1 Gb Kingstona na plycie glownej Solteka Soltek SL-75FRN2
(NV400-64 / NV400-L64) z chipstem NForce 2 Ultra
SA to 400 i Plyta takze obsluguje FSB 400 ale inni pisza ze wyciagaja 420 - 430 Mhz jak moge to i ja zrobic by i mi na takich chodzily ? Co trzeba i jakie i na ile parametry pozmieniac w biosie. Zasilacz mam ok bo 400W Fortrona powinien udzwignac pomozcie prosze
Odpowiedzi: 2
Procesor tak pięknie podkręciłeś na 2,6GHz a nie wiesz jak ram się kręci
Na googlach wpisując "podkręcanie ram" masz od groma linków.
A ja ci powiem tak: Jeśli procesor nie podkręcony, to i po co częstotliwość RAM zwiększać? Nic na tym nie zyskasz...
Strona 1 / 1
<P>Dokładnie tak Procesor udało mi sie podkręcić do granic możliwości chyba bo dokladnie do 2083 Mhz ale slyszalem ze i na 3 Ghz go kreca tylko ze na płycie Epoxa zapomnialem modelu ale kazdy wie o która chodzi ale to ograniczyło sie do zaledwie jednego przestawienie w biosie i procesor naprawde az milo to jak śmiga i jest naprawde duza róznica NATOMIAST JAK ZABRAC SIE DO PAMIECI TO NAPRAWDE NIE MAM ZIELONEGO POJECIA MAM TYLKO USTAWIONE PRZEZEMNIE OPCJE W BIOSIE BY CHODZILY NA USTAWIENIACH TURBO I TAK TERZ CHODZA BO RESZTE TO PLYTA SAMA JUZ PO PRZESTAWIAL TO I OWO ALE JAK WYCISNAC Z NICH TO CO CHCE I PROOSZE WAS TO NIEWIEM POMOZCIE JAK MOZECIE</P> <P> </P> <P>------------------</P> <P><STRONG>Następne posty, w których krzyczeć zaczniesz polecą do zsypu bez względu na treść.</STRONG></P> <P><STRONG>Żółty.</STRONG></P>