Jak otworzyć Porty ?
Witam
Kolega ma dziwny problem, ma internet radiowy firmy SIS (silicon integrate system). Od niedawna gramy w warcraft–a na battle net, i on nie moźe stawiac gier, więc chciałem otworzyć porty przez START\POŁĄCZ Z\ własciwości na "połączenie bezprzewodowe", zakładka "zaawansowane" i na samym dole wejśc w Ustawienia, ale co dziwnne nie moge w nie wejść, nie da sie kliknąć w przycisk "ustawienia". Wie ktoś moźe jak otworzyć ten port ?
Ps. Nie znam się na tym za bardzo, więc prosze bez zbędnych komentarzy. :wink:
Kolega ma dziwny problem, ma internet radiowy firmy SIS (silicon integrate system). Od niedawna gramy w warcraft–a na battle net, i on nie moźe stawiac gier, więc chciałem otworzyć porty przez START\POŁĄCZ Z\ własciwości na "połączenie bezprzewodowe", zakładka "zaawansowane" i na samym dole wejśc w Ustawienia, ale co dziwnne nie moge w nie wejść, nie da sie kliknąć w przycisk "ustawienia". Wie ktoś moźe jak otworzyć ten port ?
Ps. Nie znam się na tym za bardzo, więc prosze bez zbędnych komentarzy. :wink:
Odpowiedzi: 20
Aby stworzyć serwer gry naleźy mieć IP publiczne. Zapytaj się swojego administratora sieci jakie masz IP.
To ja się prosto zaptam – masz publiczny IP u siebie w kompie? – jeśli tak i nie masz firewalla włączonego to porty są otwarte.
Jeśli jesteś w sieci lan , radiowej czy jakiejkolwiek innej i masz adres z puli adrsów prywatnych , to nie waźne czy swojego firewalla włączysz czy nie włączysz porty udostępnia serwer z którego otrzymujesz NET. I jesli chcesz jakichkolwiek zmian w dostępności przez jakikolwiek port do swojego komputera musisz się z tym – jak juź wcześniej EL NINO Ci napisał – zwrócić się do administratora tego serwera.
Czy teraz juź wszystko jest jasne?
Jeśli jesteś w sieci lan , radiowej czy jakiejkolwiek innej i masz adres z puli adrsów prywatnych , to nie waźne czy swojego firewalla włączysz czy nie włączysz porty udostępnia serwer z którego otrzymujesz NET. I jesli chcesz jakichkolwiek zmian w dostępności przez jakikolwiek port do swojego komputera musisz się z tym – jak juź wcześniej EL NINO Ci napisał – zwrócić się do administratora tego serwera.
Czy teraz juź wszystko jest jasne?
Hmm wreszcie chciałbym dojść do punktu kulminacyjnego,jak moź odblokować porty, wjaki sposób ..mając firewall .Czuje sie bezbronny,cokolwiek moze to zmienić,poprawić.
PS:prosze jasno i prosto
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Jak coś szczelisz pierw sie zastanów, nie rób to chamsko
PS:prosze jasno i prosto
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Jak coś szczelisz pierw sie zastanów, nie rób to chamsko
Faktycznie "znawca" to musi byc, skoro przypisuje zaporze wlasciwosci blokowania p2p w okreslonych godzinach.
Apropo tego ona nie wchodziła na forum powiedziała mi ze jeśli mam p2p emule zablokowane do godziny któreś tam to wskazała na firewall
Jesli ta OSOBA widziala to samo co pokazales na obrazku kilka postow wczesniej i wlasnie takie stwierdzenie wysnula, to mamy dwa wyjscia:Salio:...powiedziała ze firewall jes włonczony :
1. powinna niezwlocznie udac sie do okulisty
2. powinna bardziej "poznac sie" na komputerach
pytałem się osoby która bardziej zna sie na kompach i ma tego samego operatora powiedziała ze firewall jes włonczony :
Salio:moze scrin cos rozjasni
EL NINO wczesniej:"Ustawienia" sa nieaktywne jesli nie jest wlaczony systemowy firewall lub udostepnianie neta.
Potrafisz zrozumiec co wczesniej napisalem ?
Jesli nie masz zadnego firewalla, NIE MASZ zablokowanych portow.Salio:nadal nie dowiedziałem sie jak sprawdzic porty czy mam zablokowane
moze scrin cos rozjasni
nadal nie dowiedziałem sie jak sprawdzic porty czy mam zablokowane
Salio:Zapytam inaczej, jak sprawdzic czy mam porty zablokowane, zbocze z tematu co jeczcze wpływa na to ze nie moge twoźyc gier
W zaawansowanych wlasciwosciach polaczenia masz opcje zapory internetowej (jesli o icf–ie wbudowanym mowa). Tam tez opcja WYJATKI.
[quote="Salio"nie moge twoźyc gier
Jak chcesz tworzyć gry to naucz sie c++, i idź do EA Games albo Blizzard :wink:
Zapytam inaczej, jak sprawdzic czy mam porty zablokowane, zbocze z tematu co jeczcze wpływa na to ze nie moge twoźyc gier
Dlaczego ? odpowiedział mi na mój pierwszy post, trzeba czytac tematy od początku kolego. :wink:
El Nino chyba posty pomyliles :P
Pogubiłem się to co mam zrobic, trace zmysły.Niech ktos mi napisze jak dla przeczkolaka :?:
Jaki masz firewall ? On Ci nie blokuje ?
"Ustawienia" sa nieaktywne jesli nie jest wlaczony systemowy firewall lub udostepnianie neta.Darkone:...zakładka "zaawansowane" i na samym dole wejśc w Ustawienia, ale co dziwnne nie moge w nie wejść, nie da sie kliknąć w przycisk "ustawienia".
Wreszcie udało mi się skontaktować z administratorem sieci i muwi ze z portami wszystko w porzadku a ja dalej mam problemu nie rozwiazałem!!. :cry: ............,pomocy!!
Co z tego ze bezprzewodowy ? Masz go przeciez z jakiegos serwera, a tym serwerem zarzadza jakis administrator. Zglos sie do niego podajac o jaki port Ci chodzi.
P.S. Nie pisz przyjacielu z wlaczonym CAPS LOCKiem.
P.S. Nie pisz przyjacielu z wlaczonym CAPS LOCKiem.
JEST TO NET BEZPRZEWODOWY.............PROSZE POMOCY