Jak otworzyć Porty ?
Witam
Kolega ma dziwny problem, ma internet radiowy firmy SIS (silicon integrate system). Od niedawna gramy w warcraft–a na battle net, i on nie moźe stawiac gier, więc chciałem otworzyć porty przez START\POŁĄCZ Z\ własciwości na "połączenie bezprzewodowe", zakładka "zaawansowane" i na samym dole wejśc w Ustawienia, ale co dziwnne nie moge w nie wejść, nie da sie kliknąć w przycisk "ustawienia". Wie ktoś moźe jak otworzyć ten port ?
Ps. Nie znam się na tym za bardzo, więc prosze bez zbędnych komentarzy. :wink:
Kolega ma dziwny problem, ma internet radiowy firmy SIS (silicon integrate system). Od niedawna gramy w warcraft–a na battle net, i on nie moźe stawiac gier, więc chciałem otworzyć porty przez START\POŁĄCZ Z\ własciwości na "połączenie bezprzewodowe", zakładka "zaawansowane" i na samym dole wejśc w Ustawienia, ale co dziwnne nie moge w nie wejść, nie da sie kliknąć w przycisk "ustawienia". Wie ktoś moźe jak otworzyć ten port ?
Ps. Nie znam się na tym za bardzo, więc prosze bez zbędnych komentarzy. :wink:
Odpowiedzi: 20
Macie jeszcze jedno wyjscie, poprosic administratora aby przekierowal wam porty na ktorych chodzi gra. Ja u siebie robilem to sam bo potrzebowalem postawic serwer CZ wewnatrz lokalnej sieci. Dla admina to nic trudnego jesli sie tylko zgodzi.
Ganzes: "na moje oko" to ty cwaniakujesz. Sorki za to słowo ale się naleźy. Nie czytasz tematu od początku, piszesz kompletne bzdury wykluczone juź przedtem.
Salio i Darkone: najlepiej byłoby się w tym monmencie postarać o IP publiczne a potem skonfigurować własny firewall
Salio i Darkone: najlepiej byłoby się w tym monmencie postarać o IP publiczne a potem skonfigurować własny firewall
Salio:Szlak mie trafia ludzie myślo ze kaźdy jest ańsztajnem.....
a mnie szlag trafia jak czytam cos takiego, wiekszosci :roll: internautów :roll: sie wydaje ze wystarczy miec komputer i internet i swiat zawojowali. A tak nie jest potrezba minimum znajomości i jednego i drugiego zagadnienia. Przeciez zeby jezdzic samochodem nie wystarczy go tylko kupic.
Wszyscy w tym temacie napisali bardzo wyraznie co masz zrobić a chyba najbardziej wyraznie napisał to EL NINO a to ze tego nie jesteś w stanie zrozumieć mozesz zawdzięczac tylko sobie i swojemu dyletanctwu w tym temacie. Posiadasz internet który jest chyba największa kpalnią wiedzi na całym naszym globie, a ty zamiast z tej wiedzy korzystać obarczasz ludzi wina za swoja niewiedze. Admin powiedział ci ze z portmi jest wszystko w porządku, bo pewnie i tajk jest ale jak znam zycie masz ip z puli prywatnej gdzie server blokuje jakieś tam porty i na tych portach nic nie zwojujesz, wyjscie to IP z puli publicznej ale jak czytam to co piszesz to odradzam citen pomysł. Jesli dalej nie rozumiesz co ktos do ciebie tutaj pisze to wejdz na google.pl i wpisuj w wyszukiwarke to czego zrozumiec nie jesteś w stanie. Nie obarczaj ludzi wina za swoja niewiedze, bo zaden z urzytkoników tego forum nie urodził sie Ansztajnem, a swoją wiedze wiekszość czerpała jeszcze z takich przezytków jak ksiązki.
Jakiego ? Dodatkowego ? Sciagnac/kupic nowsza wersje :P .Salio:...jak uaktualnić firewalla
Hm to jak uaktualnić firewalla
Szlak mie trafia ludzie myślo ze kaźdy jest ańsztajnem.....
Salio – przede wszystkim czytaj uwaznie i ze zrozumieniem. Jestem przekonany, źe cały ten wątek w zupełności wyjaśnia jak otworzyć porty. Zresztą jak widac na screenie Twoim – co teź EL NINO wyźej wstawił – nie masz uaktywnionego firewalla, a co za tym idzie wszystki porty w Twoim lokalnym komputerze są pootwierane, chyba źe blokuje je inny firewall czy specjalne oprogramowanie.
EL NINO ciebie to juz wogóle
nie czaje tego wszystkiego
Czytales caly watek ? Widziales obrazek/zrzut ? W ktorym miejscu zalaczony jest firewall ?Ganzes:Salio:Hmm wreszcie chciałbym dojść do punktu kulminacyjnego,jak moź odblokować porty, wjaki sposób ..mając firewall .Czuje sie bezbronny,cokolwiek moze to zmienić,poprawić.
Jak na moj gust to tu jest pytanie o porty w firewallu.
Zreszta ...zostawmy to, bo w temacie nie lubie pisac po piec razy tego samego.
P.S. Ja mam skads sciagac/kupowac program po to tylko zeby napisac Ci jak sie go konfiguruje ? Raczysz zartowac ?
[quote="Salio"]Hmm wreszcie chciałbym dojść do punktu kulminacyjnego,jak moź odblokować porty, wjaki sposób ..mając firewall .Czuje sie bezbronny,cokolwiek moze to zmienić,poprawić.
No i pochwal sie wiedzą w zakresie konfiguracji PG2 , bo ja nie potrafię . A moźesz to zrobić El NINO :
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=38932&postdays=0&postorder=asc&start=15
No i pochwal sie wiedzą w zakresie konfiguracji PG2 , bo ja nie potrafię . A moźesz to zrobić El NINO :
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=38932&postdays=0&postorder=asc&start=15
W ktorym miejscu ma ten firewall ?Ganzes:MA firewall i jak to ugryzc a wy mu wciaz o adminie.
Ty rowniez nie czytasz ? Skoro nie ma firewalla, to czym poblokowane sa porty ? A.Lepper blokade zrobil ?Ganzes:Chlop sie pyta jak ma pootwierac porty na SWOIM kompie a nie gdzies na serwerze u admina.
Skoro PG2 blokuje, PG2 trzeba skonfigurowac. RTFM ?Ganzes:Ja tez bym sie dowiedzial chetnie bo mi na kompie PG2 blokuje.
Dzizus co wy z tym administratorem. Chlop sie pyta jak ma pootwierac porty na SWOIM kompie a nie gdzies na serwerze u admina. MA firewall i jak to ugryzc a wy mu wciaz o adminie.
Ja tez bym sie dowiedzial chetnie bo mi na kompie PG2 blokuje.
Ja tez bym sie dowiedzial chetnie bo mi na kompie PG2 blokuje.
oto chodzi
oto chodzi
oto chodzi
Seeker:Darkone , nie czytasz postów w temacie który sam załozyłeś, odpowiedź na Twój odświerzony temat podaje chociaźby spiderko dwa posty wyźej , a i w pozostałych odpowieź równieź się przewija.
Ja tylko powtórzę Administrator Twojej sieci jest jedynym który moźe Ci pozmieniać uprawnienia i przekierować porty
Chyba alkohol wyjada mi resztki szarych komórek :roll:
Ps. Przeczytałem wszystkie odpowiedzi od początku :wink:
Pozdrawiam.
Darkone , nie czytasz postów w temacie który sam załozyłeś, odpowiedź na Twój odświerzony temat podaje chociaźby spiderko dwa posty wyźej , a i w pozostałych odpowieź równieź się przewija.
Ja tylko powtórzę Administrator Twojej sieci jest jedynym który moźe Ci pozmieniać uprawnienia i przekierować porty
Na początku przepraszam źe odnawiam temat, ale problem u kolegi nie został rozwiązany. Napisze jak to z tym jest. Więc tak.
Dwa miechy temu wzioł sobie neta bezprzewodowego Sis [silicon integrate system].
Programy p2p jak np emule chodza mu tylko od godz. 22–6 rano [czy to oznacza źe administrator servera blokuje port w godziny w których nie działa mu emule ?]
Następna sprawa, ip ma zew,przy tworzeniu gry na batlle necie nikt się nie moźe podłączy – jeźeli ktoś wie o co z tym chodzi niech napisze co trzeba odblokować źeby inni gracze mogli się z nim połączyć i pograć.
Ps.El Nino, jeźeli wiesz jak to zrobić to napisz JAK [manual] wiem źe jesteś Adminem Forum, i myśle równieź źe podchodzisz OLEWCZO do pytań niekturych osób, i zachowujesz sie troche arogancko, ale to tylko moje zdanie, które moge wyrazić tutaj :wink:
Pozdrawiam :wink:
Dwa miechy temu wzioł sobie neta bezprzewodowego Sis [silicon integrate system].
Programy p2p jak np emule chodza mu tylko od godz. 22–6 rano [czy to oznacza źe administrator servera blokuje port w godziny w których nie działa mu emule ?]
Następna sprawa, ip ma zew,przy tworzeniu gry na batlle necie nikt się nie moźe podłączy – jeźeli ktoś wie o co z tym chodzi niech napisze co trzeba odblokować źeby inni gracze mogli się z nim połączyć i pograć.
Ps.El Nino, jeźeli wiesz jak to zrobić to napisz JAK [manual] wiem źe jesteś Adminem Forum, i myśle równieź źe podchodzisz OLEWCZO do pytań niekturych osób, i zachowujesz sie troche arogancko, ale to tylko moje zdanie, które moge wyrazić tutaj :wink:
Pozdrawiam :wink:
Niekoniecznie.spiderko:Aby stworzyć serwer gry naleźy mieć IP publiczne.