Jak ondinstalowac Viste?
Na dysku C mam Windowsa XP zas na D Windowsa Viste ktorej nie daje sie usunac poprzez standardowe 'delete' a przy starcie systemu denerwuje mnie to iz nalezy wybrac windows ktory chcemy uruchomic. Chce sie pozbyc Visty, formatowalem dysk C myslac ze potem bede mogl normalnie usunac Viste poprzez delete z dysku D ale niestety to nie wypalilo. Pomozcie!
Odpowiedzi: 14
Parker–1992:mcraczek :arrow: zrób formata D, a jak nie chcesz tracić danych to skopiuj na C lub na płytki a propo wyboru systemu to inni ci doradzą.
Myslisz, źe przez miesiąc sobie z tym nie poradził?
mcraczek :arrow: zrób formata D, a jak nie chcesz tracić danych to skopiuj na C lub na płytki a propo wyboru systemu to inni ci doradzą.
godulabuli:Kupiłem komputer świat i piszało ze wersja beta jest nie do odinstaloania.Ale wszystko da się zrobić.Zrub formatowanie w dosie.Format c:A jak to nie odziała zadzwoń na infolinie microsoft polska o warszawy
O pisowni ..nie będzie.
Powodzenia Ci źyczę w formatowaniu partycji ntfs w sugerowany sposób.
Najlepiej spróbuj i .zdaj relację.
Kupiłem komputer świat i piszało ze wersja beta jest nie do odinstaloania.Ale wszystko da się zrobić.Zrub formatowanie w dosie.Format c:
A jak to nie odziała zadzwoń na infolinie microsoft polska o warszawy
A jak to nie odziała zadzwoń na infolinie microsoft polska o warszawy
Panowie, wystarczy dostać się do Boot.ini, wywalić jedną pozycję, a następnie dopiero z płytki WinXP się bawić
A moźe po prostu sformatuj dysk D. A potem na dysku c usuń z pliku boot.ini linijkę o viscie i po problemie.
Ewentualnie z konsoli odzyskiwania.
Konsola odzyskiwania moźe ci pomoźe... a na pewno nie zaszkodzi instalujesz ją po wsadzeniu instalarki XPka na CD następnie Start\Uruchom
i wpisujesz X:\i386\winnt32.exe /cmdcons (x to litera stacji dysków cd)
Potem jak zainstalujesz restartujesz kompa (będzie ci potrzebne hasło administratora chociaź to moźna obejść wchodząc do Narzędzi administracyjnych \Zasady zabezpieczeń lokalnych\ Opcje zabezpieczeń i tutaj szukasz: Konsola odzyskiwania: zezwalaj na automatyczne logowanie administracyjne właściwości i dajesz włączony...acha i następne teź o kopiowaniu i dostępie do innych dysków i dajesz włączony)
Teraz restarcik i tam z Boot menu klikasz na Konsola () potem klikasz 1 jak się spyta o system który chcesz zainstalować (o ile na c masz xpka) potem to juź del, cd itd
No wlasnie takz robilem ale wyskakuje mi gdy chce usunac te pliki ze sa aktualnie uzywane... Koniecznie musze to usunac bo zzera mi 3 gb na dysku a na formata tej partycji nie moge sobie pozwolic bo strace mase muzyki...
Panowie pomozcie musi byc przeciez jakis sposob zeby to usunac...
Panowie pomozcie musi byc przeciez jakis sposob zeby to usunac...
Co jak zrobić ?
Odpalasz XP, który masz na C i z jego poziomu kasujesz Vistę, którą masz na D.
Odpalasz XP, który masz na C i z jego poziomu kasujesz Vistę, którą masz na D.
gusioo:Wejśc na dysk C i z jego poziomu wywalić Vistę na dysku D.
Ekhmm jak to zrobic?
Jeśli o wybór systemu Ci chodzi to IMO to szybciej da sie wykonać: http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29033
(Dodatkowo) Jeśli chcesz sie pozbyć podwójnego ekranu bootowania najprościej jest rozpocząć instalacje Windows XP na dowolnym dysku...aź do momentu pierwszego restartu..działa w 100%..i nic nie nie trzeba ręcznie edytować..wszytko sie robi automatycznie...
To sformatuj D :lol:
Potem jak jeszcze będzie wybor systemu to powiem co naleźy zrobić
PS. A ten D sformatuj poprzez płytkę windowsa xp :)
Potem jak jeszcze będzie wybor systemu to powiem co naleźy zrobić
PS. A ten D sformatuj poprzez płytkę windowsa xp :)
Wejśc na dysk C i z jego poziomu wywalić Vistę na dysku D.
Strona 1 / 1