Jak ominąc hasło/profil
Witam
Otuź nie dawno moje mądre dziecko postawiło mi hasło do mojego profilu i nie mog się dostać do moich danych pozatym nie mam innych kont i nie wiem co robić ale mało tego!
Mój kumpel uźyczył mu teź kompa i jemu teź zrobił to samo! chłop ma 2 konta ale to właściwe zabespieczone hasłem oraz fldery z ograniczonym dostępem (tylko przez właściwe konto)
Bałgam pomóźcie:!: :!:
Otuź nie dawno moje mądre dziecko postawiło mi hasło do mojego profilu i nie mog się dostać do moich danych pozatym nie mam innych kont i nie wiem co robić ale mało tego!
Mój kumpel uźyczył mu teź kompa i jemu teź zrobił to samo! chłop ma 2 konta ale to właściwe zabespieczone hasłem oraz fldery z ograniczonym dostępem (tylko przez właściwe konto)
Bałgam pomóźcie:!: :!:
Odpowiedzi: 9
Witanko.
Mam sytuację w której moźe się zdarzyć, źe mi córcia po złości zwyczajnej – załoźy hasło na windę i co dalej?
Nie mam rzadnych programów off cośtam, od odzysku hasła Admina, mam wersję Home więc lusrmgr.msc teź u mnie nie zadziała...
Czy jest jakiś sposób, dzięki któremu będę wstanie wejść w ustawienia haseł i podmienić je na swoje, lub teź usunąć "obecne" – czyli to, które mi córka załoźyła? :/
Moźe przez F8 i spod awaryjnego?
Mile widziana konkretna odpowiedź – jeśli NIE to NIE, a jeśli TAK, to JAK? :D
Mam sytuację w której moźe się zdarzyć, źe mi córcia po złości zwyczajnej – załoźy hasło na windę i co dalej?
Nie mam rzadnych programów off cośtam, od odzysku hasła Admina, mam wersję Home więc lusrmgr.msc teź u mnie nie zadziała...
Czy jest jakiś sposób, dzięki któremu będę wstanie wejść w ustawienia haseł i podmienić je na swoje, lub teź usunąć "obecne" – czyli to, które mi córka załoźyła? :/
Moźe przez F8 i spod awaryjnego?
Mile widziana konkretna odpowiedź – jeśli NIE to NIE, a jeśli TAK, to JAK? :D
którym sposobem udało Ci sie rozwiązać problem??
Serdeczne dzięki.
Bardzo pomogliście aha mam wersje professional[/url]
Bardzo pomogliście aha mam wersje professional[/url]
dzieki
kamaa:...a co do wersji Hom nie wiem jak to sie ma, bo przystawka Uźytkownicy i grupy lokalne wersji Hom nie ma, jestem ciekaw jakie jest rozwiązanie wersji Hom
napisałem post wyźej, Z konta wbudowanego wchodzę do "Panelu Sterowania", wchodze w "Konta uźytkowników"i zmieniam hasło bez podawania starego i juź.
staszewski:ale czy w wyniki tego mogoą zostać utracone jakieś dane???
dane nie zostane utracone, a co do wersji Hom nie wiem jak to sie ma, bo przystawka Uźytkownicy i grupy lokalne wersji Hom nie ma, jestem ciekaw jakie jest rozwiązanie wersji Hom
a co jeśli staszewski ma wersję home i nie uruchomi lusrmgr? Moźna to zrobić wchodząc w trybie admina na konta i po prostu je zmienić. źadna utrata danych nie wchodzi w grę, chyba, źe jakiś zasób był zabezieczony hasłem zaleźnym od tego nieznanego,jeśli taka hierarchia moźe być, ale wtedy kolega staszewski wejdzie znów w awaryjny i przejmie uprawnienia do zasobu jak? – dowie się z forum wpisując frazę z linijki wyźej
ale czy w wyniki tego mogoą zostać utracone jakieś dane???
wejdz do Trybu awaryjnego następnie zalogij sie na konto Administratora, gdzie start–>> uruchom–>> lusrmgr.msc Uźytkownicy–>> wybierasz uźytkownika na którego konto chcez wejść następnie PPM Ustawienia hasła
KONTYNUUJ
Jezeli w/w podpowiedz nie pomoźe sprawdz to http://komputery.katalogi.pl/temat15030/
KONTYNUUJ
Jezeli w/w podpowiedz nie pomoźe sprawdz to http://komputery.katalogi.pl/temat15030/
Strona 1 / 1