Jak ominąć blokade na lanie ?

Witam drodzy uźyszkodnicy.

Mam taki oto problem: Chcemy pograć z kumplem w Twierdze/Stronghold ale chyba mamy zablokowanego lana :x Jesteśmy w sieci smsnet.pl w Sosnowcu , mieszkamy w jednym bloku i kiedys ( z pol roku temu ) moglismy się normalnie łaczyć na lanie ale później ... *** nie da sie.
Wybraliśmy się do kablówki ale za duźo nam nie powiedzieli ... tylko źe oni nie świadczą usług lanowskich tylko internetowe a jeden z "nich" coś tam gadał źe " Grzesiek wycina połączenia" czy coś ...
Szczerze to ja sie na sieciach nie znam ... bardziej na webmasterce.. jeśli moglibyście mi jakoś pomóc ... moźe jest jakiś program w stylu hamachi (hamachi nam niestety niedziała :/ ) który tworzy swoją małą sieć w sieci czy moźe jakies rady ... jesli jakis tam ich admin usuwa polaczenia lanowskie to przecieź nie robi tego ciągle. Moźe format coś da ?

Pomóźcie :) Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Rafik

Odpowiedzi: 3

rafiki–sc:
Moźe format coś da ?
Format moze nie, ale gdybyscie kupili nowe dyski, to kto wie ?

rafiki, znasz budowe sieci ? Do czego jest polaczony Twoj komp ? Switch ? Hub ? Bo chyba nie router ?
Wasze IP to ... ? Systemy to ... ?
EL NINO
Dodano
18.02.2006 19:22:23
kamaa:
Witam

Mam następująca sprawe, moj kolega ma problem z kompem do którgo nie moge dotrzec, zeby sprawdzic co sie dzieje z kompem, chciał bym uzyć Pilpitu zdalnego, tylko ja i on posiadamy łacze Neo ja obecenie łącze się przez sieć a on ma sam Neo, probem jest taki jak moźna się połączyć wiedząc ze adres IP jest zmieny jak wyszukac kolege??

a po co go wyszukiwac ? niech ci poda IP i sie połączysz z kolegą bez problemów ;)
WaGonik
Dodano
18.02.2006 14:48:13
Witam

Mam następująca sprawe, moj kolega ma problem z kompem do którgo nie moge dotrzec, zeby sprawdzic co sie dzieje z kompem, chciał bym uzyć Pilpitu zdalnego, tylko ja i on posiadamy łacze Neo ja obecenie łącze się przez sieć a on ma sam Neo, probem jest taki jak moźna się połączyć wiedząc ze adres IP jest zmieny jak wyszukac kolege??
kamaa
Dodano
18.02.2006 00:13:33
rafiki–sc
Dodano:
17.02.2006 17:38:59
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1