Jak ograniczyc dostep?
Mam windowsa xp prof.
Mam kilku uzytkownikow na komputerze. Jak zrobic, aby niektore ustawienia t.j. opcje internetowe, mozliwosc odinstalowywania programow/gier byly dostepne tylko dla administratora, a dla reszty uzytkownikow z ograniczonym dostepem nie.
I jeszcze jedno czy jest mozliwosc aby czesc dysku lub calosc byla dla nich niedostepna (mam fat32).
Mam kilku uzytkownikow na komputerze. Jak zrobic, aby niektore ustawienia t.j. opcje internetowe, mozliwosc odinstalowywania programow/gier byly dostepne tylko dla administratora, a dla reszty uzytkownikow z ograniczonym dostepem nie.
I jeszcze jedno czy jest mozliwosc aby czesc dysku lub calosc byla dla nich niedostepna (mam fat32).
Odpowiedzi: 1
Sporo zrobisz uzywajac gpedit.mscRomek@:Jak zrobic, aby niektore ustawienia t.j. opcje internetowe, mozliwosc odinstalowywania programow/gier byly dostepne tylko dla administratora, a dla reszty uzytkownikow z ograniczonym dostepem nie.
Jesli masz NTFS to oczywiscie (nadawanie uprawnien do folderow, quota), natomiast przy FAT musisz uzyc dodatkowego softu.Romek@:I jeszcze jedno czy jest mozliwosc aby czesc dysku lub calosc byla dla nich niedostepna (mam fat32).
Strona 1 / 1