jak ograniczyć dostęp do napędu dvd ?

Cześć

Mam w komputerze napęd cd–rw oraz dvd–rw. Ten drugi jest mój i chciałbym aby inni uźytkownicy (korzystający z innych kont w tym windowsie) nie mogli z niego korzystac.

Próbowałem juz wykonać to za pomocą programu DeviceLock i nawet się udało, tylko źe on blokuje dostęp odrazu do obu napędów (nawet jak ustawi się blokade tylko na jednym).

Moje pytanie: jak ograniczyć dostęp tylko do jednego napędu ? Tak aby ten drugi działał.

Mam Win XP Pro SP2, niestety wszyscy uźytkownicy są juź administratorami, a od nowa wolałbym tych kont niezakładać...

Odpowiedzi: 2

lackyd dzieki za odpowiedź, ale poradziłem juz sobie w inny sposób...

znalazłem program acces manager i za pomocą niego zrobilem co chciałem (jest tam opcja źeby ukryc konkretny napęd w moj komputer/eksploratorze lub źeby wogóle wyłaczyć komunikację1 z danym napędem), program posiada wiele innych opcji – które moźna ustawiać dla poszczególnych uźytkowników, niestety ogólnodostępna jest tylko wersja trialowa – 30 dni

pozatym problem jest ze zmianą niektórych opcji jeźeli system jest na ntfs i dany uźytkownik zablokuje dostęp do folderu ze swoimi ustawieniami w documents and settings, ale poradzilem sobie z tym wprowadzając zmiany będąc zalogowanym na jego koncie (gorzej gdy ktoś zaloźy sobie haslo na profil)

problem rozwiązany, thx za pomoc.
neiwiem
Dodano
19.08.2005 03:06:21
chyba jednak najprosciej bedzie w menedzerze urzadzen wylaczysz dostep do dvd a pozniej zmienic typ konta
lackyd
Dodano
19.08.2005 01:32:49
neiwiem
Dodano:
18.08.2005 23:02:58
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1