Jak odzyskać prawa administratora

Witam

Jak mowi mądre przysłowie "Jak się człowiek spieszy..."

Uruchomiłem sobie czyszciutki Win XP, wyłaczyłem konto administratora i utworzyłem konto dla siebie – miało być z uprawnieniami administratora, ale z pośpiechu zostawiłem uźytkownika z ograniczeniami i puściłem reset.

Teraz niestety nie mogę nic zrobic :(
Jeśli ktoś wie jak odblokować/włączyyć konto administratora, utworzyć nowe ze wszystkimi prawami to będe wdzięczny?

pozdrawiam
Acro

Odpowiedzi: 5

Szczerze powiedziawszy to nie wiedziałem o tym, być moze dlatego, ze jakoś nigdy do tej pory nie musiałem sobie uprawnień przyznawać :P
Wszak jedno jest pewne, dla acro6 to i lepiej, a ja się przy okazji czegoś nowego dowiedziałem :wink:
Bobi
Dodano
10.03.2006 14:33:50
Moźna Bobi – MS tę furtkę zostawił, bo zna "zacięcie" userów do dziwnych zachowań i to równieź w odniesieniu do wersji serwerowych ( dokopałem się do tego własnie w opisach dla w2k3, ale dziąła w starszych z "serii" ( czy w NT nie miałem jak sprawdzić ).
Rebe
Dodano
10.03.2006 14:25:28
Skoro jest tak jak Rebe pisze – nie daje głowy – czyli źe w awaryjnym moźna sie zalogowac mimo wszystko na wyłaczone konto admina, to naciśnij na ekranie powitalnym w awaryjnym Alt + Ctrl + 2xDel, wpisz jako uźytkownika Administrator i podaj hasło.
Bobi
Dodano
10.03.2006 13:40:45
Zapomniałem napisać, źe jak zarzucę tryb awaryjny to nie mam źadnego uźytkownika do wyboru.

Tryb logowania mam poprzez wybór ikonki z nazwą uźytkownika, a źe konto administratora jest wyłączone i to był jedyny administrator, więc po prostu nie mam źadnego uźytkownika do wyboru. :(
acro6
Dodano
10.03.2006 13:37:12
Od tylnej strony – w trybie awaryjnym i wyłączone konto Administratora daje się włączyć – kwestia hasła zostaje.
Rebe
Dodano
10.03.2006 11:57:01
acro6
Dodano:
10.03.2006 11:44:23
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1