Jak odzyskać prawa administratora
Witam
Jak mowi mądre przysłowie "Jak się człowiek spieszy..."
Uruchomiłem sobie czyszciutki Win XP, wyłaczyłem konto administratora i utworzyłem konto dla siebie – miało być z uprawnieniami administratora, ale z pośpiechu zostawiłem uźytkownika z ograniczeniami i puściłem reset.
Teraz niestety nie mogę nic zrobic :(
Jeśli ktoś wie jak odblokować/włączyyć konto administratora, utworzyć nowe ze wszystkimi prawami to będe wdzięczny?
pozdrawiam
Acro
Jak mowi mądre przysłowie "Jak się człowiek spieszy..."
Uruchomiłem sobie czyszciutki Win XP, wyłaczyłem konto administratora i utworzyłem konto dla siebie – miało być z uprawnieniami administratora, ale z pośpiechu zostawiłem uźytkownika z ograniczeniami i puściłem reset.
Teraz niestety nie mogę nic zrobic :(
Jeśli ktoś wie jak odblokować/włączyyć konto administratora, utworzyć nowe ze wszystkimi prawami to będe wdzięczny?
pozdrawiam
Acro
Odpowiedzi: 5
Szczerze powiedziawszy to nie wiedziałem o tym, być moze dlatego, ze jakoś nigdy do tej pory nie musiałem sobie uprawnień przyznawać :P
Wszak jedno jest pewne, dla acro6 to i lepiej, a ja się przy okazji czegoś nowego dowiedziałem :wink:
Wszak jedno jest pewne, dla acro6 to i lepiej, a ja się przy okazji czegoś nowego dowiedziałem :wink:
Moźna Bobi – MS tę furtkę zostawił, bo zna "zacięcie" userów do dziwnych zachowań i to równieź w odniesieniu do wersji serwerowych ( dokopałem się do tego własnie w opisach dla w2k3, ale dziąła w starszych z "serii" ( czy w NT nie miałem jak sprawdzić ).
Skoro jest tak jak Rebe pisze – nie daje głowy – czyli źe w awaryjnym moźna sie zalogowac mimo wszystko na wyłaczone konto admina, to naciśnij na ekranie powitalnym w awaryjnym Alt + Ctrl + 2xDel, wpisz jako uźytkownika Administrator i podaj hasło.
Zapomniałem napisać, źe jak zarzucę tryb awaryjny to nie mam źadnego uźytkownika do wyboru.
Tryb logowania mam poprzez wybór ikonki z nazwą uźytkownika, a źe konto administratora jest wyłączone i to był jedyny administrator, więc po prostu nie mam źadnego uźytkownika do wyboru. :(
Tryb logowania mam poprzez wybór ikonki z nazwą uźytkownika, a źe konto administratora jest wyłączone i to był jedyny administrator, więc po prostu nie mam źadnego uźytkownika do wyboru. :(
Od tylnej strony – w trybie awaryjnym i wyłączone konto Administratora daje się włączyć – kwestia hasła zostaje.
Strona 1 / 1