Jak odszyfrować zaszyfrowne dane??
Miałem załoźone konta na poszczególnych uźytkowników chronione hasłami i z zaznaczona opcją uznaj pliki jako prywatne. Niestety, pad mi system i w źaden sposób nie szło go postawić jak tylko przez przeinstalowanie.
Okazało się jednak źe nawet z poziomu admina nie mam dostępu do moich poprzednich dokumentów, siedzę juź od 3 dni nad tym i próbuję zrozumiećo co chodzi z tymi agentami odzyskiwania i próbuję znaleźć sposób jak odzyskać te dokumenty, bo są dla mnie bardzo waźne.
Moźe ma ktoś z Was jakiś genialny sposób?? Moze pomoźe konwersja z NTFS na FAT32 (ale to moźe usunąć zaszyfrowane pliki , chyba)??
Macie moźe jakieś pomysły?? np. moźe są programy, które potrafią ominąć tę blokadę.
Pomocy!!
Okazało się jednak źe nawet z poziomu admina nie mam dostępu do moich poprzednich dokumentów, siedzę juź od 3 dni nad tym i próbuję zrozumiećo co chodzi z tymi agentami odzyskiwania i próbuję znaleźć sposób jak odzyskać te dokumenty, bo są dla mnie bardzo waźne.
Moźe ma ktoś z Was jakiś genialny sposób?? Moze pomoźe konwersja z NTFS na FAT32 (ale to moźe usunąć zaszyfrowane pliki , chyba)??
Macie moźe jakieś pomysły?? np. moźe są programy, które potrafią ominąć tę blokadę.
Pomocy!!
Odpowiedzi: 3
krycha_09 w swoim poscie piszesz, źe te pliki były uznane jako prywatne. Jednak dalej piszesz o szyfrowaniu, a to jest duźa róźnica (miedzy plikami zaszyfrowanymi a uznanymi jako prywatne). To w końcu są zaszyfrowane (nazwy tych plików wyswietlane sa na zielono)? Jesli tak to zastosuj sie do rady Rebe – bedziesz mial więcej miejsca na dysku, jesli jednak były uznane jako prywatne, to poczytaj FAQ Bobiego (temat przeklejony –> pierwszy z góry w dziale Windows XP) o przejmowaniu uprawnień.
Lenistwo wrodzone,a okrutne nie pozwala mi na rzucenie linkiem, lae sens dialogu między jakimś Uźytkownikiem, a EL NINO był taki:
User: W opisie jest, źe da radę.
EL NINO: A kawałek dalej, iź nie dotyczy to tegoź EFS–a, o ktorym mowa.
Nie przypuszczam bym meritum zafałszował, ale "niewiernym Tomaszom" zostaje zawsze siegnięcie do ...archiwum.
PS.
Bobi – Pono małpa teź moze wyklepać Shakespere'a "Dzieła Wszystkie" tylko, źe liczba prób niezbednych czyni sens oczekiwania wątpliwym ;)
User: W opisie jest, źe da radę.
EL NINO: A kawałek dalej, iź nie dotyczy to tegoź EFS–a, o ktorym mowa.
Nie przypuszczam bym meritum zafałszował, ale "niewiernym Tomaszom" zostaje zawsze siegnięcie do ...archiwum.
PS.
Bobi – Pono małpa teź moze wyklepać Shakespere'a "Dzieła Wszystkie" tylko, źe liczba prób niezbednych czyni sens oczekiwania wątpliwym ;)
To, źe nie da się nic zrobić nie jest wcale takie oczywiste.
Istnieją programy typu Advanced EFS Data Recovery.
W jakim stopniu radzą sobie z odzyskiwaniem zaszyfrowanych danych nie wiem, wiem źe... istnieją.
Pomijam tutaj kwestię ceny w/w produktu i czasu jaki potrzeba na odzyskanie danych.
Istnieją programy typu Advanced EFS Data Recovery.
W jakim stopniu radzą sobie z odzyskiwaniem zaszyfrowanych danych nie wiem, wiem źe... istnieją.
Pomijam tutaj kwestię ceny w/w produktu i czasu jaki potrzeba na odzyskanie danych.
Strona 1 / 1