Jak odszyfrować zaszyfrowane dane?! Pomocy!!
Wczoraj padł mi komp z XP na którym siostra pisała pracę licencjacką i nie było by problemu gdyby jej nie zaszyfrowała! Do tego kompa nie mam dostępu bo spaliła się płyta z prockiem. Po przełoźeniu dysku do innego kompa nie mogłem przegrać pliku z pracą bo jest zaszyfrowany, nie da się zmienić atrybutu pilku ani dodać/usunąć uźytkowników którzy mają dostęp do pliku. Jak moźna to obejść, moźe jest jakiś sposób by uruchomić system z ocalonego dysku na jakimś innym kompie i w ten sposób dostać się na konto siory i później droga prosta. Pomocy!!! Sprawa jest powaźna bo ona broni za 10 dni.
Odpowiedzi: 4
Nie potrzebujesz zadnego klucza. Po prostu musisz znalezc kogos z prawie identycznymi bebechami w komputerze i u tego kogos sprobowac uruchomic system na tym dysku. Nie (jak probowales) wyciagnac same dane a uruchomic z tego dysku komputer.Rohan:Tia, tak gdybym miał ten klucz mój post by tu nie wisiał. :D
:arrow: http://www.it–faq.pl/EditModule.aspx?tabid=38&mid=1065&def=Cs_ITSCS_CMS_Articles_View&ArticleID=885
Tia, tak gdybym miał ten klucz mój post by tu nie wisiał. :D
Jeśli nie masz kopi zapasowej klucza, którym szyfrowałeś to masz 10 dni na ponowne napisanie pracy.
Więcej takich tematów jest w archiwum.
Więcej takich tematów jest w archiwum.
Strona 1 / 1