jak odświerzać Pamieć ddr ram?????????

witam ostatnio przeczytałem ze pamięć ddr trzeba [b]"odświerzać"[/b] mój problem polega na tym ze nie wiem jak sie zabrać do tego, czy istnieją jakieś [u]programy do odświeżania pamięci ram[/u] i co sie dzieje jak sie jej nie odświeża? Prosze o pomoc Pozdrawiam!!![-o<

Odpowiedzi: 4

lukasz1985 - prZeczytaj to: http://www.komputery-pc.info/index.php?x=hardware/pamiec_memory/podstawowe_wiadomosci_o_pamieci - dowiesz sie czym jest to odświeżanie ( i nie tylko tego ). Gdyby zaś chodziło Ci o oczyszczanie RAM-u ze "złogów" to choć programów tego typu, szumnie zwanych optymalizujacymi, jest od groma daruj sobie ich używanie, bo efektem ich działania jest przeniesienie zawartosci pamieci fizycznej do pliku wymiany i .... spowolnienie komunikacji z plikami. Jenyną sytuacją, gdy można, a czasem nawet trzeba tkaich progrmaów uzywać jest tak, gdy komputer wyposażony jest w mała ilość pamięci RAM ( 256MB lub mniej ), a nie została przeprowadzona optymalizacja ustawień systemu ( pozbycie isę teog co zasoby zabiera, a nie jest potrzebne i mozę być wyłączone ). PS. A moze i dzielni fachowcy od netykiety by się zabrali za merytoryczne wypowiedzi funkcjom i tytułom odpowiadające ? - Oczywiście pytanie jest retoryczne.
Rebe
Dodano
12.03.2008 08:14:28
Zapodaj też gdzie takie mądrości wypisują, będę wiedział czego unikać :lol:
Ucho
Dodano
11.03.2008 23:49:45
Raczej smutne. A co do tego "odświeżania"... nie bardzo rozumiem, co masz konkretnie na myśli. Fizyczne czyszczenie sprzętu odkurzaczem, czy może optymalizację pamięci?
XanTyp
Dodano
11.03.2008 01:24:21
[quote=lukasz1985]witam ostatnio przeczytałem ze pamięć ddr trzeba [b]"odświerzać"[/b][/quote] Hmm, ciekawe... ;-)
Anathema
Dodano
10.03.2008 22:22:14
lukasz1985
Dodano:
10.03.2008 21:37:11
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1