jak odlaczyc sie od internetu??
W windowsie XP w panelu sterownia w polaczeniach sieciowych znajduje sie skrot do polaczen lokalnych. Jest tam opcja odlacz. Czy takie odlacznie jest rownoznaczne z odlaczeniem przewodu od karty siecieowej? Czy jezeli jestm tak rozlaczony, jestem na 100% pewine ze niema zadnej mozliwosci aby ktos mi sie do kompa wlamal? Oczywiscie ja tez wtedy nie moge kozystac z neta.
Odpowiedzi: 5
Seeker, zauwazylem podobna sprawe, ale wystarczylo kliknac odnow adres.
EL NINO:Takie wylaczenie jest skuteczne. To prawie tozsame z wylaczeniem w menedzerze urzadzen a Lezio plecie o jakichs programach.
Zgadza się z tym źe powrót do stanu wyjściowego /załączenie sieci/ czasem moźe zaskoczyć.
Mnie parę razy się zdaźyło źe po takiej operacji nie było NETu a komputer przydzielał adres z puli adresów wewnętrznych systemu . Ustawione było DHCP, tak myslę czy to czasami nie przez to.
Takie wylaczenie jest skuteczne. To prawie tozsame z wylaczeniem w menedzerze urzadzen a Lezio plecie o jakichs programach.
Chodzi o to ze mam komputer w sieci, ale w wiekszosci czasu gdy jest on wlaczony, to nie korzystam z internetu.Dlatego sie pytam czy takie odlaczenie daje 100%pewnosc. Pomijam takie kwestie jak te programiki.
dzienx, EL NINO, nie wiedzialem, faktycznie dzis plete 3 po 3, moze dlatego ze jestem chory:/. ja az tak duzo na sieci sie nie znam.
Strona 1 / 1