JAK ODINSTALOWAĆ WIN XP???? Prosze odpiszcie szybko!!!!!!!!!

Prosze odpowiedzcie szybko. Jak go usunąć całkowicie . Prosze napiszcie!!!!!!!!!!!!!!

Z góry dziękuje

Odpowiedzi: 14

NTFS ładnie się zdejmuje z płytki XP... Proste co nie? :wink:
fidelio
Dodano
14.12.2003 01:14:10
W katalogu windows/system32 jet taki plik "osuninst.exe" sprubuj z nim. :idea:
malymulpepe
Dodano
10.12.2003 21:37:12
W takim razie zycze powodzenia :)
Pozdrawiam
DRiVeR
Dodano
10.12.2003 19:55:45
DRiVeR:
1. Plytka jest potrzebna.
2. Po sformatowaniu systemem plikow nadal bedzie NTFS.
3. Jesli chodzi o kolejna partycje to nie masz sie co martwic, danym na niej nic nie grozi.

Wal smialo z tym formatem. To jak najbardziej normalna rzecz, a raczej codziennosc co u niektorych. Po kilku razach nabierzesz wprawy i nie powinienes miec problemow.

Ja tam mam w tym wprawę :wink: Ale pierwszy raz mam zamiar to robic tym sposobem. To jest zaczątek do powaźniejszej "misji" :mrgreen:
Pawek
Dodano
10.12.2003 19:53:57
1. Plytka jest potrzebna.
2. Po sformatowaniu systemem plikow nadal bedzie NTFS.
3. Jesli chodzi o kolejna partycje to nie masz sie co martwic, danym na niej nic nie grozi.

Wal smialo z tym formatem. To jak najbardziej normalna rzecz, a raczej codziennosc co u niektorych. Po kilku razach nabierzesz wprawy i nie powinienes miec problemow.
DRiVeR
Dodano
10.12.2003 19:25:29
MarcinX:
Pawek dlaczego chcesz jechać z polski do niemiec przez usa :D :wink: .
Jak napisał gość ,najlepszym i najprostszym sposobem jest instalacja z płyty Xp.
Czy to system plików fat czy ntsf.
Do Roszka.
Jak napisał Gagman i Netrox ,jeźeli to ntsf to nic po format c:.
Ta komenda nie podziała.
Do Pawka.
Jeźeli formatujesz dysk systemowy ,to dane nie ulegną uszkodzeniu.
Obojętnie czy potem ta partycja będzie fat czy ntsf.
I po co ci ten drugi komp :!:
Dla mnie narzędzie patrycjonujące z płyty Xp ,jest wygodniejsze i szybsze niź np. Partition Magick.

Nie pytaj po co tak robię, bo i tak to juź wyjaśniłem, tylko w miare mozliwości prosze o odpowiedzenie na moje pytania, które zadałem w poprzednim swoim poscie w tym topicu. :? :wink:
Pawek
Dodano
10.12.2003 19:24:29
Jak napisał gość ,najlepszym i najprostszym sposobem jest instalacja z płyty Xp.
Do Roszka.
Ta komenda nie podziała.
Do Pawka.
Dla mnie narzędzie patrycjonujące z płyty Xp ,jest wygodniejsze i szybsze niź np. Partition Magick.

Update .
Pawek ,napisz po ludzku o co ci chodzi w końcówce postu.
Mimo starań nie kumam :wink: .
MarcinX
Dodano
10.12.2003 19:20:36
Do Roszka.
Ta komenda nie podziała.
Do Pawka.

Update .
Pawek ,napisz po ludzku o co ci chodzi w końcówce postu.
Mimo starań nie kumam :wink: .
MarcinX
Dodano
10.12.2003 19:20:36
Włóź płytę(botowalną)uruchom instalatora a następnie usuń wszystkie partycjęi zrestartuj.Po restarcie instalator spyta ci się na jaki system plików sformatować dysk(z wyborem partycji–to jest fdisk XP)
Anonymous
Dodano
10.12.2003 18:32:14
Trzy pytanka.

1. Czy jest potrzebna płytka, źeby dostac się do konsoli, za pomocą której bedę mógł sformatowac sobie partycję NTFS (co mnie jutro czeka)

2. Czy po takim sformatowaniu dalej bedzie to partycja NTFS?

3. Czy jeśli juź sformatuje taką partycję (systemowa – C:), to dane na partycji D: (równieź NTFS pozostaną nieruszone, tzn. nic im nie grozi – te dane nie są zaszyfrowane). Czyli jak juź srormatuje i z powrotem na NTFSie (C:) postawię WinXP, to będą widoczne dane na partycji D:

Na razie to tyle, pozdrawiam, Pawek.

UPDATE.

A co jeśli bym podłączył ten dysk do drugiego kompa z WinXP i na nim sformatował jego partycję systemową?? Tak się juz raczej da zrobić. Myslę źe zrobie po prostu tak: na tym drugim kompie sformatuje partycję na FAT32. Z powrotem swsadzę ten dysk do pierwszego kompa. Za pomoca dyskietki startowej z Win98 odpalę go i zacznę instalację XP (nie lubię bootować z płyty CD – wole (takźe z przyzwyczajenia) z dyskietki). Podczas instalacji zmienię sobie ta partycję na NTFS i w sumie to wsio, dalej juz prościzna. Zastanawiam sie tylko, czy potrzeba zmieniac na FAT32, a potem z powrotem podczas instalacji na NTFSa :?
Pawek
Dodano
10.12.2003 18:28:19
Gagman:
PgX:
FORMAT C: :D Najszybciej i najprościej :wink:

Pod warunkiem, źe C: – to fat32;
Bo jeśli C: – to ntfs, a D: – fat32,
to format C: da tyle co format D: :wink:

hmmmm, albo wy tu bzdury wypisujecie, albo ja nigdy nie formatowalem dysku :))) A myslalem, ze wystarczy wystartowac z plytki, nacisnac R i w konsoli wpisac format c:, a wtedy nie ma znaczenia jaki system plikow jest na partycji ??
Czego to czlowiek musi sie jeszcze nauczyc !!!
DRiVeR
Dodano
10.12.2003 18:18:26
No wlasnie Gagman ma racje. Strasznie dobra rada ! format c: ... Jak masz NTFS–a to polecam Partition Magic. Bez zadnego programiku raczej sobie z NTFS–em nie poradzisz. No chyba ze masz FAT to wtedy format c ;].
netrox
Dodano
10.12.2003 15:09:57
PgX:
FORMAT C: :D Najszybciej i najprościej :wink:

Pod warunkiem, źe C: – to fat32;
Bo jeśli C: – to ntfs, a D: – fat32,
to format C: da tyle co format D: :wink:
Gagman
Dodano
10.12.2003 13:38:00
:lol: :lol: :lol: