Jak odinstalować Internet Explorer 7 i powrócić do IE6
Pomocy!! IE7 beta to poraźka – fatalny interfejs i ulubione nie działają w dodatku sa problemy z szyfrowanymi stronami. Jak w latwy sposób to odinstalować i powrócić do wcześniejszej wersji?
Dodam jeszcze ze na karcie dodaj/usun programy nie ma pozycji Internet Explorer
Dodam jeszcze ze na karcie dodaj/usun programy nie ma pozycji Internet Explorer
Odpowiedzi: 10
W wypadku gdy się IE posypie, a jak wiadomo zdarza się to czasem, bywa, źe zachodzi koniecznosć jego reinstalacji. Jednak sprawa nie jest prosta, bo trafia się komunikat o tym, źe jest zainstalowana nowsza wersja przedlądarki.
Receptą na to jest wpisanie pewnego ciągu znaków* w polu uruchom i potwierdzenie operacji. Dzięki niej przywracana jest wersja IE taka jak na płycie instalacyjnej XP/w2k – płyta oczywiście w napędzie.
Nie wiem czy ta operacja jest skuteczna przy IE& zainstalowanym w systemie, ale to juź inna kwestia, bo ...próbować zawsze moźna.
*rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 132 %windir%\Inf\ie.inf
Receptą na to jest wpisanie pewnego ciągu znaków* w polu uruchom i potwierdzenie operacji. Dzięki niej przywracana jest wersja IE taka jak na płycie instalacyjnej XP/w2k – płyta oczywiście w napędzie.
Nie wiem czy ta operacja jest skuteczna przy IE& zainstalowanym w systemie, ale to juź inna kwestia, bo ...próbować zawsze moźna.
*rundll32.exe setupapi,InstallHinfSection DefaultInstall 132 %windir%\Inf\ie.inf
Rebe:A przez wpis w uruchom – szczególy w archiwum – tak jka to ma miejsce przy przywracaniu IE6 do stanu dziewiczego, nie da rady?
Co, gdzie, jak ?????? Jaśniej proszę!!!
A przez wpis w uruchom – szczególy w archiwum – tak jka to ma miejsce przy przywracaniu IE6 do stanu dziewiczego, nie da rady?
mam podobny problem!!! Podczas uruchamiania pokazuje źe IE7 nie moze znaleźć wpisu we/wy czy coś takiego!!! Próbowałem go odinastalować i zainstalować jeszcze raz!!! To pokazuje źe jest juź zainstalowana kopia!!!
Jak moźna powrócić do wersji IE6
Jak moźna powrócić do wersji IE6
przez instalatora instalowalem, a kiedy wyswietlil sie komunikat zeby uruchomic ponownie komputer to mi sie zawiesil i zresotowalem go z obudowy. Poza tym instalacja przebiegla normalnie.
A instalujesz tego IE7 czy tylko uruchamiasz tak jak to było tutaj na forum opisywane??
To zainstaluj jeszcze raz IE7 albo zobacz w Dodaj/Usuń składniki Windows i tam jest pozycja IE ale niewiem jak to będzie wyglądać z IE7
No to dziwne bo powinien się tam znajdować.
Tez nie ma. Jest kilanascie pozycji 'Poprawka systemu Windows XP', 'Aktuaizacja zabezpieczeń', 'Windows Media Player 10' i 'Windows Media Format Runtime'.
Wejdź w panel sterowania, dodaj/usuń programy i zaznacz: pokaź aktualizacje ukryte i tam będzie się znajdował skrót deinstalacyjny.
Strona 1 / 1