Jak odczytać płytę wielosesyjną?
Witam!
Szukałem odpowiedzi na moje pytanie w Archiwum i FAQ niestety bez rezultatu. Dlatego zwracam sie z moim pytaniem w nowym temacie.
Jak otworzyć płytę CD–R nagraną jako wielosesyjna tak aby widoczne były wszystkie dane które umiesciłem tam podczas czterokrotnego "dopalania"?
Narazie eksplorując płytę dostepne są tylko informacje dot. ostatniego zapisu. Jak dostać się do informacji wypalonych wcześniej?
Uźywam programu Nero 6.6.0.12
Szukałem odpowiedzi na moje pytanie w Archiwum i FAQ niestety bez rezultatu. Dlatego zwracam sie z moim pytaniem w nowym temacie.
Jak otworzyć płytę CD–R nagraną jako wielosesyjna tak aby widoczne były wszystkie dane które umiesciłem tam podczas czterokrotnego "dopalania"?
Narazie eksplorując płytę dostepne są tylko informacje dot. ostatniego zapisu. Jak dostać się do informacji wypalonych wcześniej?
Odpowiedzi: 6
Teraz sobie przypominam źe kiedy "dopalałem" nowe dane (uźywalem wówczas Nero Express) to pojawił się jakiś komunikat ale nie czytając go natychmiast nacisnąłem "Tak". Moźe wtedy właśnie nieświadomie zgodziłem się na dodanie nowej sesji zamiast kolejnych danych?
Sprawdze to następnym razem i gdyby coś nie grało odezwę się znowu. A w razie większych kłopotów mam Isobuster–a :D
Sprawdze to następnym razem i gdyby coś nie grało odezwę się znowu. A w razie większych kłopotów mam Isobuster–a :D
Teraz sobie przypominam źe kiedy "dopalałem" nowe dane (uźywalem wówczas Nero Express) to pojawił się jakiś komunikat ale nie czytając go natychmiast nacisnąłem "Tak". Moźe wtedy właśnie nieświadomie zgodziłem się na dodanie nowej sesji zamiast kolejnych danych?
m_w:Witam!
.....
Teź mi się to zdarzyło ale była to moja ewidentna wina, bo zamiast dodać nowe pliki utworzyłem nową sesję (to tak jak bym zapisywał nowy dysk pomniejszony o informacje juź zapisane). Uźywasz programu Nero, ale w jaki sposób. Uźywając Nero Express i opcji Dysk z danymi nie masz prawa zgubić informacji aź do zapełnienia dysku. Natomiast uźywając Nero Burning–ROM bardzo łatwo popełnić błąd o, którym piszesz i który ja teź zrobiłem.
Dane odzyskałem oczywiście za pomocą programu Isobuster. A źeby to zapamiętać płytę zatytułowałem nazwą zwierzęcia, którym poruszał się Chrystus (a czym jeździł to chyba wszyscy wiedzą).
Byłeś, szukałeś, a to widziałeś : http://www.cdrinfo.pl/software/stronaid.php?id=2108065227 ? – Przeczytaj ten opis programu i osądź czy łatwiej niź przez Isobustera czy nie.
Skorzystałem z tego programu (Isobuster), następnie odzyskane pliki otworzyłem przy pomocy WinRAR (nie wszystkie, bo podczas odzyskiwania wystąpiły jakieś błedy) i niby wszystko gra.
Tylko co jeśli kiedyś znowu wypalę płytę wielosesyjną, czy znowu będę musiał odzyskiwać dane, czy naprawdę nie ma prostszego sposobu na odczytanie płyty wielosesyjnej?
Tylko co jeśli kiedyś znowu wypalę płytę wielosesyjną, czy znowu będę musiał odzyskiwać dane, czy naprawdę nie ma prostszego sposobu na odczytanie płyty wielosesyjnej?
Eksplorując CD robisz to za pomocą ...?
W nero przed wypaleniem dysku wielosesyjnego moźesz dodawać usuwać tylko pliki bieźącej kompilacji.
Dane wcześniej nagrane są niepodświetlone i z poziomu Nero nie ma do nich dostępu.
Dostęp powinien być z eksploatora Windows , jeśli nie ma , IMO płytka moźe być uszkodzona, dane odzyskać moźesz np tym:
http://www.cdrinfo.pl/software/stronaid.php?id=1106175050
W nero przed wypaleniem dysku wielosesyjnego moźesz dodawać usuwać tylko pliki bieźącej kompilacji.
Dane wcześniej nagrane są niepodświetlone i z poziomu Nero nie ma do nich dostępu.
Dostęp powinien być z eksploatora Windows , jeśli nie ma , IMO płytka moźe być uszkodzona, dane odzyskać moźesz np tym:
http://www.cdrinfo.pl/software/stronaid.php?id=1106175050
Strona 1 / 1