Jak odblkowac folder po reinstalacji xpka?
Witam
Mam pytanko
jak dostac sie do katalogu blokowanego poufnoscia,
czyli mialem konto chronione haslem , wirus uszkodzil mi system
przeinstalowalem windowsa xp ale niestety nie moge sie dostac do katalogu
NAZWAUSERA w folderze Documents and Settings
przeinstalowalem do innego foldru 2 raz ale niestety dalej nie odblokowalo mi folderow,
Niestety nie moe podpiac dysku do innego kompa gdyz jest to notebook,
Prosze o jakis wskazówki jak otworzyc ten folder?
nie wiem czy instalacja ponowna systemu na innej partycji omoze?
POMOCY
Dzieki
Mam pytanko
jak dostac sie do katalogu blokowanego poufnoscia,
czyli mialem konto chronione haslem , wirus uszkodzil mi system
przeinstalowalem windowsa xp ale niestety nie moge sie dostac do katalogu
NAZWAUSERA w folderze Documents and Settings
przeinstalowalem do innego foldru 2 raz ale niestety dalej nie odblokowalo mi folderow,
Niestety nie moe podpiac dysku do innego kompa gdyz jest to notebook,
Prosze o jakis wskazówki jak otworzyc ten folder?
nie wiem czy instalacja ponowna systemu na innej partycji omoze?
POMOCY
Dzieki
Odpowiedzi: 8
godunow:
Czyli Rebe miał Racje
Pozdrówka..!! :D :D
No nie badz taki wybiorczy :twisted:
seidokan:ZROBILEM TO NA OKRETKE CZYLI zainstalowalem linixa który ma dostep to folderow wiodowsa bez zadnych atrybutów :) skopiowalem zawartosc katalogu i reszta juz poszla prosciutko – troche czasochlonne ale skutecznie
Czyli Rebe miał Racje
Pozdrówka..!! :D :D
ZROBILEM TO NA OKRETKE CZYLI zainstalowalem linuxa który ma dostep to folderow wiodowsa bez zadnych atrybutów :) skopiowalem zawartosc katalogu i reszta juz poszla prosciutko – troche czasochlonne ale skutecznie
Wcale nie jestem przekonany o tym, źe ten profil jest zaszyfrowany. nie wynika to bezpośrednio z treści postu i być moźe wystarczy "zwykłe" przejęcie uprawnień , o którym zarowno w archiwum jak i w pomocy systemu jest ciut napisane.
seidokan:CHhodzi mi o dostanie sie do foldera nie moge wejsc do srodka i iszyskac danych :(
No tak o tych adanych trza było pomyśleć przed instalacją systemu.. i skopiować do katalogu nie zaszyfrowanego.. A teraz odzyskanie danych z tego katalogu raczej jest nmało prawdopodobne– ale moźliwe..
I zapytać by trzy one są warte takiego zachodu.
Pozdro..!
Zrobilem potem wybralem ? TAK i pojawil sie komunikat
przetworzono katalog: C:Document..... itd
ale nadal nie moge do niego wejsc?
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Wlasnie zalogowalem sie jako administrator i ok moge wejsc do folderu NAZWAUZYTKOWNIKA ale do folderów dziedziczinych (podfoldrow nie mam dostepu? :( co roic daelej??
–––––––––––––––––––––––––––
pojawia sie ODMOWA DOSTEPU :( :cry:
przetworzono katalog: C:Document..... itd
ale nadal nie moge do niego wejsc?
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Wlasnie zalogowalem sie jako administrator i ok moge wejsc do folderu NAZWAUZYTKOWNIKA ale do folderów dziedziczinych (podfoldrow nie mam dostepu? :( co roic daelej??
–––––––––––––––––––––––––––
pojawia sie ODMOWA DOSTEPU :( :cry:
spróbuj w cmd wpisać
albo wyłącz proste udostępnianie w opcjach folderów, po tym w podręczym menu tego folderu znajdziesz przejmowanie obiektu itp.
cacls "C:Documents and SettingsNazwa_usera" /G Administrator:F
albo wyłącz proste udostępnianie w opcjach folderów, po tym w podręczym menu tego folderu znajdziesz przejmowanie obiektu itp.
CHhodzi mi o dostanie sie do foldera nie moge wejsc do srodka i iszyskac danych :(
Strona 1 / 1