jak naprawic XP ?

witam. stala mi sie rzecz straszna, moj winXP uzywany od 8 miesiecy nagle padl.! Przez tyle czasu ustawilem go optymalnie, wszystko smigalo, az tu nie wiem z jakiego powodu wylaczajac go rano, wieczorem sie juz nie wlaczyl. Winda startuje normalnie, az do momentu jakby zaraz mialo sie pojawic pole logowania, ktorego niestety nie ujze juz albowiem nastepuje zimny restart. Nawet tryb awaryjny nie chce wskoczyc. Co tu zrobić źeby odzyskac system. Teraz pisze spod linuksa startujacego z cd.

Odpowiedzi: 5

Najpierw:
Czy podmieniałeś kernela z płyty ze zintegrowanym SP2 ? – Jeźeli nie to i nie dziwota, źe jest problem niezgodności.
Poza tym ten bład dostępu moźe być spowodowany wieloma innymi – w tym i sprzetowymi – powodami.
Naprawa windowsa z poziomu konsoli ogranicza się do kilku poleceń – o ile nie masz awaryjnego dysku naprawczego , to dyskietka tworzona przy uźyciu narzędzia "kopia zapasowa" – do tych pleceń naleźą chkdsk, "dogrywanie" plików przy uzyciu polecenia expand czy teź zamiana rejestru na jego kopię.
O tym wszystkim dokładnie – wraz z linkami, o ile były niezbędne, jest w archiuwm.
Równieź o tym jak wykonać naprawę poprzez nałoźenie systemu – o tym MarcinX pisął wyźej – to jest nie ten etap uzywania instalatora z naprawą z konsoli, a następny – po zatwierdzeniu licencji i wtedy wybór czy stawiać nowy system czy "naprawiać" stary.
to ównieź w archiwum parę(?) razy było opisywane.
Rebe
Dodano
07.10.2004 11:22:42
ok. to napisz mi prosze jak naprawic winde z poziomu konsoli odzyskiwania.
tomfrank
Dodano
07.10.2004 10:53:33
Ale w czym problem ?
Nie moźesz zainicjować naprawy,czy po niej jest to samo ?
MarcinX
Dodano
06.10.2004 17:24:27
dobra, dobra wiem o konsoli odzyskiwania systemu(R), ale niestety to nie pomaga (albo ja sie zle obsluguje). Uruchamiajac system (F8) z wylaczeniem automatycznego uruchomienia po awari pojawia mi sie blad: STOP: c0000145 {B d aplikacji} Aplikacja nie zostala wlasciwie zainicjowana (0xc0000005). Wyczytalem ze moze to byc blad kernel32, podmienilem go z org. cd i niestety to nie to. Moj system to WinXP+SP1 +SP2 NTFS. Prosze o wszelkie wskazowki. Bardzo dziekuje za zainteresowanie sie moim tematem. POZDRO.
tomfrank
Dodano
06.10.2004 01:51:34
Odpalasz Cd z win XP,w pewnym momencie instalator wykrywa poprzednią instalację systemu,pojawiają się opcje,jedną z nich jest R ,naprawa,salej juź sobie poradzisz.
W szukajse wpisz "naprawa",poczytasz więcej.
MarcinX
Dodano
05.10.2004 19:51:37
tomfrank
Dodano:
05.10.2004 11:49:14
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1