jak napisac wypracowanie na podstwaie tekstu ?
cze mam taki problem niewiem jak mam pisac wypracowania na podstawie tekstu .Szukalem na gogle ale tam nic niema jak pisac takie wypracowanie jest tylko jak napisac na podstawie wydazen historycznych.
dzieki za pomoc :D
dzieki za pomoc :D
Odpowiedzi: 17
:lol: :D
Sorry ze wtrace, ale
bylem przekonany od poczatku ze gusioo to mezczyzna :lol: :lol:
jaczek:powinnaś
bylem przekonany od poczatku ze gusioo to mezczyzna :lol: :lol:
Moźe zchomikowałeś to od rebe ,ale powinnaś napisać to trochę łagodniej.
Po chamsku to ja mogę zacząć pisać.
Nie flooduj.
Nie flooduj.
gusioo:
A paszoł do ksąźek i googli.
Ze Rebego zacytuję ;)
:wink:
Ok sory ze tak napisałem, ale ty tez nie powinieneś pisać po chamsku!!!gusioo:jaczek:Moźe i tak, ale ty tez pisz normalnie nie ośmieszasz drogą osobę, bo jak marazmie to widzę to w większości postach próbujesz tak robić!!!!!
a niektozy takiego czegos nie tollerują
Znaczy się glucia mam tolerować ?
Wybacz kolego, ale mylisz się – nie bede tego tolerował, a jak sie z tym nie zgadzasz to wbij sobie do głowy zasady netykiety.
jaczek:Moźe i tak, ale ty tez pisz normalnie nie ośmieszasz drogą osobę, bo jak marazmie to widzę to w większości postach próbujesz tak robić!!!!!
Znaczy się glucia mam tolerować ?
Wybacz kolego, ale mylisz się – nie bede tego tolerował, a jak sie z tym nie zgadzasz to wbij sobie do głowy zasady netykiety.
gusioo:jaczek:to narazie glucio ! :D
Kwestie Twojej kultury pominę bo musiałbym szarikami zacząć pisać.
Natomiast nie przypominam sobie abyśmy pasali razem krówki, więc racz pisać cały mój nick tak jak pisany winien być.
Narzaie zbyt smarkaty jesteś, źeby pozwalać sobie na poufałości.
Moźe i tak, ale ty tez pisz normalnie nie ośmieszasz drogą osobę, bo jak marazmie to widzę to w większości postach próbujesz tak robić!!!!!
jaczek:to narazie glucio ! :D
Kwestie Twojej kultury pominę bo musiałbym szarikami zacząć pisać.
Natomiast nie przypominam sobie abyśmy pasali razem krówki, więc racz pisać cały mój nick tak jak pisany winien być.
Narzaie zbyt smarkaty jesteś, źeby pozwalać sobie na poufałości.
to narazie glucio ! :D
jaczek:oczekuje zebyscie napisali w punktach co ma sie zanjadowac w rospoczeciu, rozwinieciu i zakonczeniu? :D
A paszoł do ksąźek i googli.
Ze Rebego zacytuję ;)
nie niechce zebys ty pisal zamnie te wypracowanie chce je sam pisac !! tylko oczekuje zebyscie napisali w punktach co ma sie zanjadowac w rospoczeciu, rozwinieciu i zakonczeniu? :Dgusioo:jaczek:ok to w rozwinieciu ale hba najtrudniejszy jest wstep ? jak bede wiedzial jak go napisac to jusz se dam rade
I oczekujesz od Nas, źe napiszemy go ?
Ja dodam tylko źe wpisałem w Google – rodzaje wypracowań– i na stronie Interklasa (Vademecum Język Polski) od groma porad jak pisać : opowiadania, rozprawki, recenzje, charaktrystyki,streszczenia, źe o źyciorysie nie wspomnę. Tak źe jaczek wszystko jest tylko trza chceć znaleźć.
jaczek:ok to w rozwinieciu ale hba najtrudniejszy jest wstep ? jak bede wiedzial jak go napisac to jusz se dam rade
Tia... skoro wypracowanie – co kaźdy przeciętnie uzdolniony kursant, na poziomie połowy szkoły powszechnej, wiedzieć winien – sklada sie ze wstępu, rozwiniecia i zakończenia to rozwinięcie wstępu wydaje się być elementem SF.
jaczek – moja tolerancja ma pewne granice i tylko z uwagi na sposób opisania przez Ciebie problemu – wskazujący niezbicie na pewną przypadłość, której nazwę przemilczę – temat jeszcze funkcjonuje.
PS.
Wypracowania najczęściej pisze się "dobrze" lub "źle" – to jest pełna odpowiedź na pytanie "jak".
jaczek:ok to w rozwinieciu ale hba najtrudniejszy jest wstep ? jak bede wiedzial jak go napisac to jusz se dam rade
I oczekujesz od Nas, źe napiszemy go ?
ok to w rozwinieciu ale hba najtrudniejszy jest wstep ? jak bede wiedzial jak go napisac to jusz se dam rade
No to nie widze problemu.
1. Jezeli masz dany jakis konkretny wątek i na podstawie zamieszczonego tekstu masz napisac wypracowanie to jest najprosciej, bo po prostu czytasz i piszesz.
2. Jezeli natomiast masz napisac po prostu wypracowanie o zamieszczonym tekscie to juz wyglada inaczej bo musisz dokladnie przeanalizowac budowe, styl itd tekstu. Podac skad pochodzi, cos o autorze, umiejscowic fragment w calosci utworu i napisac o czym wogole jest ten fragment...
1. Jezeli masz dany jakis konkretny wątek i na podstawie zamieszczonego tekstu masz napisac wypracowanie to jest najprosciej, bo po prostu czytasz i piszesz.
2. Jezeli natomiast masz napisac po prostu wypracowanie o zamieszczonym tekscie to juz wyglada inaczej bo musisz dokladnie przeanalizowac budowe, styl itd tekstu. Podac skad pochodzi, cos o autorze, umiejscowic fragment w calosci utworu i napisac o czym wogole jest ten fragment...
Strona 1 / 1