Jak najtaniej zalegalizować oprogramowanie?
Powitac wszystkich zgromadzonych wokół topicu. Potrzeba mi informacji jak najlepszym sposobem zalegalizować oprogramowanie. Chodzi mi tutaj głównie o 1 rzecz. Program graficzny. Tutaj oczywiście nie ma wątpliwości, źe jeśli rozwaźamy taki zakup to musimy wziąć pod uwagę takźe windowsa. Mógłby w teorii być linux, jednak ten śmieszny programik zwany gimpem, słuzy chyba tylko tej zatłamszonej linuxowej bandzie która nic poza tym systemem nie widzi. Chodzi mi oczywiście o legalizację Photoshopa. Wiem, źe dostępnych jest wiele wersji OEM, ale źeby taką dostać to i tak trzeba kilka tysięcy wywalić na choćby Adobe Premiere. Pozostawałby Corel ale moim skromnym przynajmniej zdaniem takie coś jak produkt corela moze wywołać conajwyźej pobłaźliwy uśmiech. Jak wiadomo zatem oprogramowanie jest niesamowicie drogie, bowiem z tego co się orientuję ceny dochodzą do 3,000zł. Do tego winda, choć tutaj koszta juź moźna znacząco obniźyć, kupując albo starszą wersję, albo home albo teź kupić od kogoś. Sprawdzałem na aukcjach w poszukiwaniu oryginałów programów z wyźszej pułki. Niestety 100% z nich to oferty osób, które jakimś sposobem mają tego photoshopa i sprzedają najwyźej o pare złotych tańszego niź w sklepie. Właściwie jedynym jeszcze programem, na który naleźałoby wyłoźyć duźa kasę jest Macromedia Flash, i tutaj zupełnie nie wiem o źadnych moźliwościach zmniejszenia ceny. Reszta programów to juź freeware. To co podałem to interesujące mnie oprogramowanie w dziedzinie webmasteringu ale moźe Wam trzeba innego?;)
Odpowiedzi: 4
troche wody w wisle uplynelo i PSP to teraz Corel
a Flash......Adobe
Polecalbym Photoshopa Elements, najlepsza cena co do jakosci
a potem juz na maxa z kasa, tzn. Studio Macromedii, bo dostaniesz juz wtedy sporo, dobrych aplikacji
a Flash......Adobe
Polecalbym Photoshopa Elements, najlepsza cena co do jakosci
a potem juz na maxa z kasa, tzn. Studio Macromedii, bo dostaniesz juz wtedy sporo, dobrych aplikacji
Przytaczam z pamieci wiec moge byc niedokladny: SWISH–MAX lub swishmax.
Właściwie na PSP uczyłem się raczkować i całkiem mi się podobał. Nie wiem jak teraz ;–). Paint Shop Pro nie widziałem na oczy od kiedy ostatni tyranozaur przebiegł mi pod oknem więc mogą być kłopoty ;–). A są jakieś darmowe ew. tańsze programy do robienia grafiki wektorowej flash?
Panit Shop Pro tez be?
No to nie masz innej mozliwosci, jesli chcesz miec 100% legalne oprogramowanie firm Adobe i Macromedia, jak zabulic klika tysiecy złotych.
No to nie masz innej mozliwosci, jesli chcesz miec 100% legalne oprogramowanie firm Adobe i Macromedia, jak zabulic klika tysiecy złotych.
Strona 1 / 1