Jak najprosciej zrobc kopie biosu
Witajcie mam plyte ECS K7VTA3 v6 sciagnelem biosa do niej i program flash wszystko wypakowalem do dyskietki 3,5 i teraz pozostaje tylko z restartowac kompa z ta dyskietka i wgrac go ale sie boje POWIEDZCIE JKA NAJPROSCIEJ zrobic backup – kopie tego biosu co mam, wrazie gdby poszlo cos nie tak Z gory dzieki za odp.
Odpowiedzi: 5
Żółty:portobordo86:(...) wystarczy ze wzuce flopa do kompa podczas startu i chyba sam przywruci biosa poprzedniego nie ?
A jak nie ruszy flop nawet ?? To wtedy co ??
Kraczesz ;) Toź nawet ten ECS ma blokadę sektorów BIOS–u i flop będzie "czynny" tylre, źe flashowanie a slepo przeprowadzać trzeba.
Trudno jakoś mi wyobrazić sobie – pomijam "efekt Czarnobyla" – sytuację wgrania BIOS–u na taką pałę, by nadpisać i te chronione obszary.
Ty no tak mas zracje nie zastanowilem sie chyba dam sobie siana z to zmiana biosa choc by sie przydala ale wydatku niechce sobie robic
portobordo86:(...) wystarczy ze wzuce flopa do kompa podczas startu i chyba sam przywruci biosa poprzedniego nie ?
A jak nie ruszy flop nawet ?? To wtedy co ??
Rozumiem to wlacze flas i wpierw zrobie kopie biosa a dopiero pozniej wezme biosa wgram a jak cobedzie nie tak wystarczy ze wzuce flopa do kompa podczas startu i chyba sam przywruci biosa poprzedniego nie ?
Kopie biosa z reguły moźesz zrobić podczas flashowania. A czy będzie moźliwość jej przywrócenia w razie kłopotów to juź zaleźy od tego jak wielkie kłopoty są ;)
Strona 1 / 1