Jak nagrać linuxa na płytę?
Jak poprawnie nagrać na płytę system operacyjny linux, jeźeli po ściągnięciu z sieci zamiast pliku *.iso jest wiele plików spakowanych winrarem? rozpakowałem archiwym, wypaliłem pliki i podczas bootowania komputer na płycie nie wykrywa systemu, bios mam odpowiewdnio skonfigurowany, testowałem CD XP :?:
Odpowiedzi: 14
damiancore:EL NINO:Takich mlodych tez w kozie trzymaja ? Za co kurna ? Dyrektora poplules ? :PPeter_l:...byłem 10,5 godziny w szkole.
Śćągał na lekcjach od kolegi, przez P2P :D
Nieeee tylko korki z niemieckiego i angola dodatkowo + coś tam chcieli ode mnie jako od przewodniczącego
Nie sądziłem źe w tak krótkim czasie będzie tyle odpowiedzi, popatrze, jak coś wyjdzie to napiszę
EL NINO:Takich mlodych tez w kozie trzymaja ? Za co kurna ? Dyrektora poplules ? :PPeter_l:...byłem 10,5 godziny w szkole.
Śćągał na lekcjach od kolegi, przez P2P :D
Takich mlodych tez w kozie trzymaja ? Za co kurna ? Dyrektora poplules ? :PPeter_l:...byłem 10,5 godziny w szkole.
gusioo:Peter_l:Sorry, gusioo. Racja. Linux ma własnego bootloadera. Błąd starego człowieka. Moźe dlatego źe byłem 10,5 godziny w szkole.Strona autora: http://www.republika.pl/hewshinks/o–mnie.html:Imię: Piotrek
Ksywa: Listek
Nazwisko: Po fatherze :)
Latek: 11,5
:mrgreen:
:D To fakt.......... Trafione, nie powiem źe nie
Peter_l:Sorry, gusioo. Racja. Linux ma własnego bootloadera. Błąd starego człowieka. Moźe dlatego źe byłem 10,5 godziny w szkole.
Strona autora: http://www.republika.pl/hewshinks/o–mnie.html:Imię: Piotrek
Ksywa: Listek
Nazwisko: Po fatherze :)
Latek: 11,5
:mrgreen:
Sorry, gusioo. Racja. Linux ma własnego bootloadera. Błąd starego człowieka. Moźe dlatego źe byłem 10,5 godziny w szkole.
Rebe:A to mus taki źeby wiedzieć by móc pisać ? :shock:
Nie Rebe, ale to ładnie wygląda jak sie wie co się pisze.
W tym wypadku jest inaczej ;)
gusioo:Peter_l:A jak nie to bgędzie przygotowywanie boot.ini, chociaź wydaje mi się niemoźliwe aby przy instalce linuxa nie było boota.
Przynajmniej wiesz o czym piszesz ?
A to mus taki źeby wiedzieć by móc pisać ? :shock:
mikemaj – jeźeli to były takie od rar00 do rarxx to pewnie wystarczy kliknąć na pierwszy i się *.iso samo zrobi.
To tak mi wyszło z tego
zamiast pliku *.iso jest wiele plików spakowanych winrarem
Peter_l:A jak nie to bgędzie przygotowywanie boot.ini, chociaź wydaje mi się niemoźliwe aby przy instalce linuxa nie było boota.
Przynajmniej wiesz o czym piszesz ?
A jak nie to bgędzie przygotowywanie boot.inf, chociaź wydaje mi się niemoźliwe aby przy instalce linuxa nie było boota.
Moźe wystarczy poprostu w Nero dać Nagraj plik obrazu
To poprostu nagraj na płyte tego WinRara jakims programem do obrazów. Np Alcohol 120%
Ściągałeś rzeczywiście obraz płyty *.iso? WinRar wspiera ten format więc jeśli ikona "winrarowa" to nic to nie znaczy. Przy instalacji moźa powiązać program z rozszerzeniem.
Strona 1 / 1