Jak nagrać film w NERO.
Witam,
Chciałbym nagrać film z divx lub jakiegoś innego formatu komputerowego na vcd, svcd lub dvd w Nero. Niestety program rząda jakiejs wtyczki (czy coś takiego). Czy ktoś moźe mi powiedzieć jak to zrobić???
Od razu zapytam teź o wgranie napisów na film z pliku txt.
Z góry dzięki za pomoc... :D
Chciałbym nagrać film z divx lub jakiegoś innego formatu komputerowego na vcd, svcd lub dvd w Nero. Niestety program rząda jakiejs wtyczki (czy coś takiego). Czy ktoś moźe mi powiedzieć jak to zrobić???
Od razu zapytam teź o wgranie napisów na film z pliku txt.
Z góry dzięki za pomoc... :D
Odpowiedzi: 10
pianim polecam do takich operacji: WinAvi video conwerter.
Dzial PORADNIKI http://www.cobraverde.net/
wjedz na strone korcernu a Adhed www.nero.com i tam masz wrzystko,a najlepiej odinstaluj nero i od nowa zainstaluj.
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/howto/index.php?sm=vcd
Anaxdin – to rozumię. Tylko ja chciałbym nagrać film (który mam na np divx lub avi) na vcd, svcd lub dvd. Tylko źe Nero wyrzuca komunikat o braku jakiejś wtyczki "video DVD" czy coś takiego... :idea:
A jak chcedsz nagrać w formie VCD SVSD to tam jest przeciesz opcja jaki rodzaj filmu chcesz nagrac(rozszezenia),ale pamietaj źe w wormie VCD SVCD nie nagrywa w pojemności filmu tylko w czasie filmu więc napewno będzie overburning,czyli podzieli film na 2 płyty.
Aby nagrac film w Nero wystarczy kliknać na opce "Nagraj dysk CD z danymi" i tyle wybierasz film jaki chcesz nagrać za pomoca "dodaj" i pokrzyku.Pamietaj nagra ci film w takiej formie jakiej masz.
... no i tak naprawdę dalej nie wiem co mam zrobić. Jestem laikiem ia wszędzie piszą o tym nagrywaniu, kompresji itd jakby to było dziecinnie proste... :oops: HEEEELP :!: :!: :!:
:shock: ...cięzko mi to wszystko zrozumieć ale chyba powinienem na początek kupic jakąś wtyczkę (wtyczka Nero MPEG2 svcd). Gdzie coś takiego dostać??? :?:
Jak pamiec mnie nie robi w konia to na www.cdrinfo.pl w dziale Artykuły jest stosowny opis. A i na CXP w szukajce znajdziesz kilka wyników.
Strona 1 / 1