Jak moge uruchomic System Shock 2 pod windowsem XP???
Witam!
Mam duzy problem, poniewaz nie moge sobie pograc w SS2 na windowsie XP!!! Instaluje gre – wszystko pieknie, nastepnie nagrywam oficialnego patcha 2.3 i uruchamiam gre... pokazuje sie okienko "System Shock 2 ladowanie itd.", gdy juz ma sie gierka uruchomic robis sie czarny ekran i wywala do windowsa!!! Nie wyskakuja zadne bledy typu: sprawdz sterowniku do karty graficznej itd. nic z tych rzeczy, po prostu czarny ekran – juz gra ma sie zaladowac!!! ale nagle wywala:( Co robic??? Mam oczywiscie ORYGINALNEGO System Shocka 2, windowsa XP Proffesional z SP 2, GeForce 6800 i detonatory 66.93. PROSZE O POMOC!!! Jezeli wiecie jak odpalis SS2 piszcie, PROSZE.
Pozdro
Mam duzy problem, poniewaz nie moge sobie pograc w SS2 na windowsie XP!!! Instaluje gre – wszystko pieknie, nastepnie nagrywam oficialnego patcha 2.3 i uruchamiam gre... pokazuje sie okienko "System Shock 2 ladowanie itd.", gdy juz ma sie gierka uruchomic robis sie czarny ekran i wywala do windowsa!!! Nie wyskakuja zadne bledy typu: sprawdz sterowniku do karty graficznej itd. nic z tych rzeczy, po prostu czarny ekran – juz gra ma sie zaladowac!!! ale nagle wywala:( Co robic??? Mam oczywiscie ORYGINALNEGO System Shocka 2, windowsa XP Proffesional z SP 2, GeForce 6800 i detonatory 66.93. PROSZE O POMOC!!! Jezeli wiecie jak odpalis SS2 piszcie, PROSZE.
Pozdro
Odpowiedzi: 3
Kurcze bez pathca tez nic, ale odkrylem,ze jak w pliku shock2.cfg ustawie hardware z 1 na 0 to wowczas gra sie uruchamia w malym oknie!!! Moge juz normalnie wybrac poziom trudnosci i wszystko inne!!! Gra sie laduje i juz wszystko dziala normalnie na pelnym ekranie!!!Jednak zeby nie bylo za pieknie:) Gdy juz dojde do momentu wyboru profesji to czasem gra mi sie zaladuje do konca i moge grac, a czasem wywala na pulpit:((( Gdy nie wywali mnie tam, to na 100% w innym miejscu wywali:( BARDZO DZIWNA sprawa...Aha i dopisanie sfx_texture_manager do pliku cam.cfg tez nic nie daje...Wie ktos o co moze chodzic???
jakby co, to wiedz, źe to nie wina samego xpsp2 – u mnie śmiga aź miło.
Zobacz czy bez patha pójdzie ;) Pamiętam źe w NWN miałem taki problem iź z najnowszym pathem za cholere nie chiało się włączyć tak samo czarny ekran i powrót na pulpit...
Strona 1 / 1