Chodzi mi o te wpisy "morpha" w menu kontekstowym.
Nie wiem gdzie tego szukać w programie, więc czy nie ma jakiejś metody na wywalenie tego spod Windowsa?
[img]http://img213.imageshack.us/img213/5568/jaki.jpg[/img]
Odpowiedzi: 12
Może gdyby Bunch był łaskaw sprawdzić uprawnienia do rzeczonej gałęzi rejestru, rzuciłoby to "nieco" światła na "niemożność" usunięcia ....
Wspominając jego przeboje z komputerem i oprogramowaniem - przestaje mnie to dziwić.
Jak nie ręcznie z Rejestru to może tym: Right Click Configurator ? Ale dziwię się, że poprzednie metody nie zadziałały (TweakUi i rejestr..).
Bunchu... zastrzeliłeś mnie pytaniem.
Używam TweakUI od lat i nigdy przenigdy nie wyskoczył mi żaden komunikat - chyba, że masz na myśli inny komunikat, z innego programu... No sorki, ale nie czytam w myślach.
Precyzja, jeszcze raz precyzja.
Read my sig, please...
Dobra, dobra - ty już nie mędrkuj sobie co ty czytasz podczas instalacji a co nie. Dobrze wiemy, że niektóre programy wpychają swoje elementy tam gdzie nie trzeba, na siłę.
XanTypie, dlaczego nie mogę usunąć tych wpisów? "Nie można usunąć podanych wartości"
Mnie to już od podstawówki uczyli żeby czytać co się instaluje, gdzie się instaluje i w jaki sposób się instaluje bo mogą być później problemy. Dałbym sobie na Twoim miejscu spokój z edycją rejestru bo wyraźnie Ci to nie idzie. Poszukaj na googlach jakiegokolwiek programu do przeróbki i optymalizacji systemu w stylu wspomnianego TweakUI. Skoro ten nie poszedł to może inny zaradzi...
A mnie chodziło o TweakUI - gdzie opisałem ci - co i jak masz zrobić.
Ale skoro wolisz pod górkę, to proszę bardzo.
sorrki chodziło mnie o ten klucz
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Discardable\PostSetup\ShellNew]
No i co tam niby ma być? KAŻDY folder jest PUSTY.
Wchodziłem na każdy i nic tam nie było, żadnego elementu do zmienienia nawet. Żadnych nazw z tego menu kontekstowego.
zobacz wpisy w tym kluczu
[HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers]
Zainstalowałem to, nawet dla XPka z tej strony:
http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/powertoys/xppowertoys.mspx
I nie widzę nigdzie tego programu. Gdzie on się zainstalował? W Panelu Sterowanie też go brak!
Instalujesz Tweak UI, wybierasz zakładkę: New.
Tam znajdziesz wszystkie wpisy dla plików, jakie znajdują się w podmenu: Nowy
Odptaszasz zbędne, klikasz [Zastosuj] i [OK].