Jak moge sie "zemścić" na włamywaczu ???
Namierzam raz na jakiś czas osoby które poróbują mi sie włamac do komputera. Chciałem zapytać czy moge jakoś ich ukarać :)
mam wszystkie dane ataku
mam wszystkie dane ataku
Odpowiedzi: 9
Jaką :shock: :?:
Liczyłem na odpowiedź.
aruś:
chodzi mi o to czy moge zrobić coś więcej niź donos do administratora
bo to właściwie źadna kara.
A na co liczyłeś.Że ktoś ci powie,jak kopnąć w dupę,bezpośrednio przez sieć,tego który ciebie atakuje – albo oddać mu czynnie włam i pochrzanić mu system :?: :lol: :lol: :lol:
tire:EL NINO:Narzedziami ? Od dawien dawna wystarczy odwiedzic strone ripe.net aby wiedziec wszystko co jest dostepne na temat jakiegos adresu. Po jaki drut instalowac niepotrzebne badziewie. "Fachura" powie, ze wiedzial :P .wirus:Jakimi narzędziami ich namierzyłeś ?
Podałem powyźej userowi link do topicu "Sprawdzamy adres agresora" > liczyłem ,źe przeczyta jeden z postów tylko z tym adresem – podany na samym poczatku przeze mnie "ripe.net".
wirus jest uczynnym facetem i mógł się pomylić.Jest od niedawna na forum i źal go wyśmiewać :? Widać,źe lubi pomagać innym i oby tak zostało......
Myślę, źe nie ma tu mowy o wyśmiewaniu. Sądziłem, źe naprawdę ktoś próbuje się WŁAMAĆ do komputera "arusia" i pytałem o narzędzia. Tymczasem aruś sam wyjaśnił swoim ostatnim postem sytuację :wink:
Ale thx za wzięcie w obronę:)
A link do ripe.net jest rzeczywiście dobry :wink:
EL NINO:Narzedziami ? Od dawien dawna wystarczy odwiedzic strone ripe.net aby wiedziec wszystko co jest dostepne na temat jakiegos adresu. Po jaki drut instalowac niepotrzebne badziewie. "Fachura" powie, ze wiedzial :P .wirus:Jakimi narzędziami ich namierzyłeś ?
Podałem powyźej userowi link do topicu "Sprawdzamy adres agresora" > liczyłem ,źe przeczyta jeden z postów tylko z tym adresem – podany na samym poczatku przeze mnie "ripe.net".
wirus jest uczynnym facetem i mógł się pomylić.Jest od niedawna na forum i źal go wyśmiewać :? Widać,źe lubi pomagać innym i oby tak zostało......
A co oznacza taka sytuacja źe na jeden adres IP wyrzuca mi kilka nazwisk i adresów?
Ip zdobywam przy pomocy firewalla a reszta robi sie sama :)
Ip zdobywam przy pomocy firewalla a reszta robi sie sama :)
Narzedziami ? Od dawien dawna wystarczy odwiedzic strone ripe.net aby wiedziec wszystko co jest dostepne na temat jakiegos adresu. Po jaki drut instalowac niepotrzebne badziewie. "Fachura" powie, ze wiedzial :P .wirus:Jakimi narzędziami ich namierzyłeś ?
aruś:pisząc namierzam miałem na myśli to źe poznaje dane personalne adres telefon i sieć.
A swoją drogą to jaką wartość "prawną" (faktyczną) ma takie odczytanie danych na podstawie IP agresora?
czy moźna takie namierzenie traktować jak przyłapanie złodzieja na gorącym uczynku?
Jakimi narzędziami ich namierzyłeś ?
pisząc namierzam miałem na myśli to źe poznaje dane personalne adres telefon i sieć.
A swoją drogą to jaką wartość "prawną" (faktyczną) ma takie odczytanie danych na podstawie IP agresora?
czy moźna takie namierzenie traktować jak przyłapanie złodzieja na gorącym uczynku?
Strona 1 / 1