Jak kotś mi to wyjaśni to jest Thebeściak:)
Mam "Nero" i nagrywarkę LG CED–8120B.Wlasciwe to mam dwa pytania:
–Jak uzywac w nero opcji "overburning" bo umiem ją nastawić ale to i tak nic nie daje.Moze cos robie nie tak???
–Jak mozna nagrac więciej na płyte niź 703mega(poza "overburning"),bo mam płyte 800megową i chce sobie nagrać film 780mega a nero nawet nie wykrywa mi tej płyty(tzn wykrywa ja ale nie jako 800mg).Moźe są jakieś inne programy gdzie się to da zrobić???
Odpiszcie na forum albo igors@poczta.fm lub na gadu–gadu 3403911.Z góry dzięki.
–Jak uzywac w nero opcji "overburning" bo umiem ją nastawić ale to i tak nic nie daje.Moze cos robie nie tak???
–Jak mozna nagrac więciej na płyte niź 703mega(poza "overburning"),bo mam płyte 800megową i chce sobie nagrać film 780mega a nero nawet nie wykrywa mi tej płyty(tzn wykrywa ja ale nie jako 800mg).Moźe są jakieś inne programy gdzie się to da zrobić???
Odpiszcie na forum albo igors@poczta.fm lub na gadu–gadu 3403911.Z góry dzięki.
Odpowiedzi: 11
A ja slyszalem ze jakas nowa seria LG 40x obsluguje juz Mount Rainer'a.
LG 40 nieobsluguje moutrainera i nie odczytuje PLYT 99!!! dziala pod PIO4 a nie pod UDMA 2 :( to malo wad ale zawsze wady :) 48 zas ma UDMA–2 odczytuje juz 99 plytki ale wciaz brak Moutn rainer'a :))
No moze z tym cudem to troszke przesadzilem ale moja nagrala ok. 800 plytek i jeszcze chodzi. A jesli chodzi o powyzsze to wszystko ma 40 LG.
No moze z tym cudem to troszke przesadzilem ale moja nagrala ok. 800 plytek i jeszcze chodzi. A jesli chodzi o powyzsze to wszystko ma 40 LG.
Cudo to jest wtedy jak obsluguje SUB chanel'le ,i safedisk 2.51 i nowsze :) nagrywa trybem P–CAV...i obsluguje MOUNT RAINER'a :) wtedy mozemy mowic o cudzie :)))
Oto sie nie martw. Sam posiadam takie cudo i overburning ma :!:
dodam jeszcze ze piecyk (wypalarka) musi obslugiwac cos takiego jak overburning...:)))))
Wszystko ladnie :))) tylko, ze musisz wylaczyc jeszcze opcje nagrywania wielosesyjnego :))). no i powinno zadzialac :)
po ustawieniu overburningu trzeba włączyć
disk–at–once przed zapisem. Mnie to pomogło
disk–at–once przed zapisem. Mnie to pomogło
Robie dokładnie tak i ustawiam 99min.na CD90minutowym
i 90min na CD 80minutowym no i daje na 4x speed(wolne nagrywanie).No i dalej nic.Wychodzi komunikat źe nie ma wystarczająco duźo miejsca na CD.
PS:Chce nagrac film 712mg
RATUJCIE!!!!!!!!!!!
i 90min na CD 80minutowym no i daje na 4x speed(wolne nagrywanie).No i dalej nic.Wychodzi komunikat źe nie ma wystarczająco duźo miejsca na CD.
PS:Chce nagrac film 712mg
RATUJCIE!!!!!!!!!!!
file –> preferences –> expert features –> enable overburnig... i ustawiasz wartosc jakie max ilosci mozesz nagrac. Polecam nagrywanie w jak najnizszych predkosciach przy overburningu. A to ze nie widzi plyty 800MB nie przejmuj sie nagra poprawnie a to ze bedzie pisal o overburningu to nic nosnik przyjmie taka ilosc danych. Moze byc tak ze Twoja nagrywarka nie widzi plyt 800MB I poki co Nero jest najlepszy zwlaszcza jak sie chcesz bawic np. w overburning
Strona 1 / 1