Jak i czym zablokowac dostep do folderow???
Witam. Potrzebuje waszej pomocy. Mam win XP i zalozone 2 profile. Jeden na haslo (ten glowny profil) czyli moj i drugi dla siostry i reszty rodzinki. Komputer nie jest tylko moj wiec nie moge go calkowicie zablokowac dla innych. Ale bardzo prosze, pomozcie mi ograniczyc dostep do niektorych folderow i ewentualnie programow. Nie moge miec nic prywatnego. Siostra siada i sobie wszystko przeglada. Pliki ukryte to juz dla niej nie problem (zreszta nie wygodne jest ciagle ich odkrywanie). Czy mozna w jakikolwiek sposob zablokowac dostep do folderow. Np. poprzez zalozenie hasla? Albo np. zablokowac cala partycje (mam ich 4). Zalezy mi na prywatnosci nie wspominajac juz o sluchaniu mojej muzyki i katowaniu maluch glosniczkow komputerowych. Ech... Siostry sie nie pozbede wiec chociaz pomozcie mi ja troche ograniczyc.
Z gory dziekuje za pomoc.
Mariusz.
Z gory dziekuje za pomoc.
Mariusz.
Odpowiedzi: 8
EL NINO:Czytales juz w starszych postach co sie poleca na "ograniczanie" ? To Ci nie wystarczy ?
Ja czytałem :P , a nawet pisałem :D
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=20626&highlight=bat
Odszyfrowanie np. przy pomocy Advanced
EFS Data Recovery 2.10 ktory juz obsluguje XP, przynajmniej tak mowia opisy chyba nie bedzie trudne
Ograniczen udostepniania (na urzytkowniku ograniczonym) sie chyba nie obejdzie
EFS Data Recovery 2.10 ktory juz obsluguje XP, przynajmniej tak mowia opisy chyba nie bedzie trudne
Ograniczen udostepniania (na urzytkowniku ograniczonym) sie chyba nie obejdzie
Bobi_robert – a EFS np. ?
Co prawda da sie zabezpieczyc na NTFS ale nie na haslo a pozbawiajac innych urzytkownikow (nie administratorow) dostepu do tego katalogu
Wiecej szczegolow znajdziesz w archiwum wpisujac w szukajke np. "zabezpieczyć folder" i zaznaczajac dzial XP
Wiecej szczegolow znajdziesz w archiwum wpisujac w szukajke np. "zabezpieczyć folder" i zaznaczajac dzial XP
Ja gdzies słyszałem ale moźe to jest jakaś bujda źe jeźeli dysk jest na systemie plików ntfs i ma sie xp to moźna bez źadnego programu jakoś załoźyć hasło ale czy to prawda to niejestem pewien.Szukałem kiedyś tego ale nieznalazłem.
Ewentualnie : :arrow: Folder Guard
Hide Folders XP to to czego potrzebujesz.
Czytales juz w starszych postach co sie poleca na "ograniczanie" ? To Ci nie wystarczy ?
Strona 1 / 1