jak i czy da sie podlaczyc dekoder polsatu do kompa??
witam,
mam pytanie moze glupie ale nparwde nie mam o nim zielonego pojecia:)
posiadam laptopa hp pavilon dv 6000 (oznaczony DV6285eu) i dekoder polasatu... nie mam pojecia czy jest w tym laptopie karta tv czy cos w tym rodzaju... i moje pytanie czy da rade podlaczyc do tego laptopa dekoder zeby np zgrac filmy czy nagrywac programy??? jesli tak to jak to zrobic co jest potrzebne?? i jeszcze pytanie co to jest expansion port 3?? do czego to sluzy??
z gory dzieki za szybka pomoc
pozdrawiam
Odpowiedzi: 5
dzieki wielkie:)
pozdrawiam
Na USB mam Pinnacle PCTV Analog USB. Podłączony do stacjonarki chodzi b. ładnie. Na stacjonarce AverMedia DVB-S Hybrid+FM. Przedtem Miałem WinFasta 2000 i był lepszy (mniej kłopotliwy) niż Aver-a. To już mój drugi Aver i trzeciego nie będzie. Będzie znowu Leadtek, którego polecam.
heh dzieki za odpowiedz
a mozna jeszcze zapytac jakiego tunera Ty uzywasz?? albo moze co byc polecal??
dzieki za pomoc i za linka... instrukcji do laptoka nie posiadam poniewaz laptop byl sprowadzany a instrukcje ma w tej chwili osoba ktora lapka kupowala a ja nie mam z nia kontaktu...
a np tuner tv to czy oplaca sie to kupowac?? tzn czy zdaje to egzamin w uzytkowaniu?? czy mozna ogladac normalnie przez to tv (oczywiscie wiem ze do tunera podlacza sie antene itp itd) tylko chodzi mi czy nie ma problemow z odbiorem przez taki tuner kanalow... czy nic sie nie tnie itp itd...?
z gory dzieki
pozdrawiam
-
[quote=megiś]... instrukcji do laptoka nie posiadam [/quote] Tragedia..Strona HP nie działa ?](*,) Co do tunerów TV, to na stacjonarce używam od dawna i chodzą ok. Na laptoku, niestety kiepsko. Miałem jednego na USB i po zwiększeniu RAM-u do wymaganej ilości nie chciał chodzić OK :-(. Jak już coś wyświetlił to rwał. Jednakowoż wina pewnie po stronie laptopa, bo nieco za słaby aczkolwiek wymagania sprzętowe spełniał. Twój jest o niebo lepszy więc powinno być OK.
Żeby coś się dowiedzieć o swoim laptoku, wystarczy poczytać instrukcję. Można też w necie poszukać jakieś 10 s i wszystko wiesz. Karty TV ten model nie ma. Extension port służy do podłączenia stacji dokującej. Co do podłączania dekodera to ja bym się pobawił najpierw w podłączenie laptopa do TV z przyłączonym dekoderem. Można też pomyśleć o zewnętrznej karcie TV podłączanej np. przez stację dokującą, ale radziłbym informacji poszukać raczej na innych forach (bardziej specjalistycznych), np tu: http://forum.laptopy.info.pl/
Strona 1 / 1