Jak gotowy obraz Ghosta nagrać dzieląc na plyty ?

Witam!
Problem jak w temacie.
Przy instalacji nowego systemu w końcu zrobiłem sobie Ghosta, bo zawsze zapominałem, komp zdąźył się potem "zasyfić" więc juź się nie opłacało.
Teraz w końcu zrobiłem Ghosta spod DOS'a, obraz zajmuje ok. 1Gb i dałem zapis na dysk, teraz mam problem, bo chciałbym zgrać to na cd tak, źebym potem mógł w razie potrzeby przywrócić system bezpośrednio z płytek CDR. Szkoda, źe nie nagrałem tego odrazu na cd, ale moźe jest opcja źeby to teraz jakoś podzielić i zgrać ???

Odpowiedzi: 9

Nie znam opcji ghosta, a wiec nie wiem czy jest mozliwość dzielenia
pliku kopii przez ten program. Ale po zrobieniu kopii moźesz plik
podzielić jakimś dobrym programem np. dariolius i bedzie sartowal. Mam nagrywarke dvd i ghost tworzy kopie 2gb, jak jest za duza to dzieli na kilka 2gb kopi z numerkami kopia.gho kopia1.ghs i normalnie startuje.
mariuszspa
Dodano
04.09.2005 14:46:02
Wygląda, źe nic nie wymyslisz.
Choć moze dałoby sie zmienić typ kompresji tego gotowego obrazu i wtedy kombinować – moze wejdzie na CDR – przy nowswzych nagrywarkach moźan uźyć "większych" płyt, ale nawet gdyby to nie wiem czy skopiowanie obrazu na płytę i uruchomienie komputeraz z dyskietki ghosta pozwoli go odtworzyć na dysku.
Moźesz takiego myka spróbowac.
Jeźeli nie wyda to zostaje zawsze próba odtworzenia systmeu z obrazu – o ile jest na innej partycji i ponowne zrobienie go – juź na płytach.
Tyle, źe znowu czeka Cię instalowanie wszystkiego w tym świeźym systemie.
Rebe
Dodano
04.09.2005 08:56:58
Rebe to był pierwszy wariant jaki sprawdzałem i niestety nic nie ma tam poza moźliwością podglądu obrazu :–(
Eyden
Dodano
04.09.2005 05:55:52
Przyznaję z niekłamanym oburzeniem na siebie samego , źe ....nie – GJ nie posiada akurat tego rozszrzenia w swej obsłudze obrazów, czego wczesniej nie sprawdziłem :oops: .
Seeker
Dodano
03.09.2005 22:35:43
Seeker:
Game Jack ma taką opcję w opcjach kopiowania zaptaszyć : "podziel obraz na ... i tu wybór czego dusza zapragnie

Dobrze ale czy:
1.Podzieli plik .gho ?
2.Ghost 'zaskoczy' z takim podzielonym obrazem ?
maq123
Dodano
03.09.2005 20:43:25
Game Jack ma taką opcję w opcjach kopiowania zaptaszyć : "podziel obraz na ... i tu wybór czego dusza zapragnie
Seeker
Dodano
03.09.2005 19:42:06
Od razu zastrzegam, źe nie uźywąłem, a i widziałem raptem parę razy, ale....... sprawdź czy Ghost Explorer ( to składnik pakietu ) nie da jakichś moźliwości w tym zakresie, choć wątpię.
Rebe
Dodano
03.09.2005 15:34:09
To nie dobrze, ewentualnie przywrocic kopie z dysku wtedy na nowo odrazu po przywroceniu zrobic zgranie na cd... :–(
Ale mam nadzieje, ze jest jeszcze jakas deska ratunku...
Eyden
Dodano
03.09.2005 15:19:35
IMO takiej opcji nie znajdziesz.
Pozostaje przywrócić Ci kopię z dysku , na przyszłość podczas tworzenia obrazu dodajesz parametr –700 (wydaje mi się źe dobrze podałem) dzieli on plik obrazu na 700 megabajtowe czesci.
maq123
Dodano
03.09.2005 14:46:40
Eyden
Dodano:
03.09.2005 13:59:58
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1