Jak fofmatować??
Pomóźcie bo niestety nie miałem okazji zapozanć sie zformatowaniem. Jeśli ktoś by miał chęci i czas proszę napisać instrukcje :(
Odpowiedzi: 11
Gagman:Uruchom komputer z tej płytki, zamiast wkładać do napędu po załadowaniu systemu...
I dajesz instaluj sytem pokaźe ci partycje i po kolei moźesz usuwać liteka L jak lucyja!
Potemm literka C )creata]
Tworzysz partycje formatujesz jak chcesz o co chcesz
Miłego farmatu cobyś zdąźył przed wejściem do UE!!!
Pozdrówka .
Uruchom komputer z tej płytki, zamiast wkładać do napędu po załadowaniu systemu...
no i co wkladam plyte i mam tylko 4 opcje:
1)zainstaluj system win xp
2)zainstaluj opcjonalne skladniki systemu win xp
3)wykonaj zadania dodatkowe
4)sprawdz zgodnosc systemy
a o formatowaniu dysku nic nie widze
1)zainstaluj system win xp
2)zainstaluj opcjonalne skladniki systemu win xp
3)wykonaj zadania dodatkowe
4)sprawdz zgodnosc systemy
a o formatowaniu dysku nic nie widze
Wkładasz płytę i czytasz komunikaty. moźeszn ie tylko sformatować poprzez instalację, ale i partycję zdjąć i utworzyć ją ponownie – o tym samym lub innym rozmiarze.
chce wyczyscic wszystko na kompie czyli sformatowac dysk i nagrac od nowa win xp, dysk moj nie jest podzielony na partycje, mam tylko plyte xp, moj system plikow to ntfs
Benus, ale o co Ci chodzi?
W archiwum jest pełno postów na ten temat. Wszystko zaleźy od tego co chcesz zrobić:
– postawić na nowo partycje,
– przeinstalować system
– zainstalować od nowa
– po prostu sformatować
i od tego co masz:
– dyskietke 98
– 6 dyskietek XP
– bootowalną płytę z systemem
– system plików fat32/ntfs
– kolejność ustawienia bootowania w BIOSie
W archiwum jest pełno postów na ten temat. Wszystko zaleźy od tego co chcesz zrobić:
– postawić na nowo partycje,
– przeinstalować system
– zainstalować od nowa
– po prostu sformatować
i od tego co masz:
– dyskietke 98
– 6 dyskietek XP
– bootowalną płytę z systemem
– system plików fat32/ntfs
– kolejność ustawienia bootowania w BIOSie
dobra ale moze troche wiecej instrukcji na temat samego formatowania jesli mozna, od czego zaczac i jak ja przeprowadzic zeby nie zawozic kompa do serwisu pozniej?
Rebe:wpisanie bootdisk zapewne pozwoli wyszukiwarce wykazać się i wskaźe Ci stronę z obrazami takich dyskietek mieszczącymi się na kolejnych, a nie jednej.
W linku, który podałem takowa strona się znajduje :?
Benus:ok a kto mi powie jak zrobic dyskiete startowa do xp skoro na http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=55820EDB–5039–4955–BCB7–4FED408EA73F zajmuje ona 4,8 MB ? jak to wpakowac na dyskietke
Po pierwsze to nie dyskietka, a dyskietki, pod drugie nie dyskietki, a ich obrazy, po trzecie płyta XP jest bootowalna.
PS.
wpisanie bootdisk zapewne pozwoli wyszukiwarce wykazać się i wskaźe Ci stronę z obrazami takich dyskietek mieszczącymi się na kolejnych, a nie jednej.
ok a kto mi powie jak zrobic dyskiete startowa do xp skoro na http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=55820EDB–5039–4955–BCB7–4FED408EA73F zajmuje ona 4,8 MB ? jak to wpakowac na dyskietke
Pocytaj archiwum; np. http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=12570
System plików sprawdzisz w oknie "Mój komputer" klikając na dysk.
System plików sprawdzisz w oknie "Mój komputer" klikając na dysk.
Strona 1 / 1