Jak dodac sterownik RAID do bootujacej plyty z zainstalo...
Jak dodac sterownik RAID do bootujacej plyty z preinstalowanym WinXP (BartPE).
chodzi mi o sterowniki ktore sie dodaje (z dyskietki) podczas normalnej instalacji WinXP wciskajac bodajze F6 na samym poczatku instalacji
chodzi mi o sterowniki ktore sie dodaje (z dyskietki) podczas normalnej instalacji WinXP wciskajac bodajze F6 na samym poczatku instalacji
Odpowiedzi: 10
...np winISO...i wlasnie dochodzimy do setna sprawy...co i gdzie skopiowac i co zmodyfikowac...bo nie sadze zeby wrzucenie do system32/drivers wystarczylo [chyba ze sie myle]...
Są programy do edycji obrazów ISO (np WinIso). Sprawdź czy za pomocą takiego programu nie będzie się dało dograć do obrazu potrzebnych rzeczy.
Są programy do edycji obrazów ISO (np WinIso). Sprawdź czy za pomocą takiego programu nie będzie się dało dograć do obrazu potrzebnych rzeczy.
coraz blizej celu:)
ta procedura opisuje jak dodac stery do folderu z ktorego BartPE robi ISO.
ale ISO juz mam [sciagnalem gotowe z neta ze wszystkimi pluginami] i to do niego chce wepchnac stery RAID.
ta procedura opisuje jak dodac stery do folderu z ktorego BartPE robi ISO.
ale ISO juz mam [sciagnalem gotowe z neta ze wszystkimi pluginami] i to do niego chce wepchnac stery RAID.
fajnie...fajny jest nLite....ale:
jak podaje mu sciezke do plyty BartPE to pisze ze wymagana jest wersja instalacyjna a nie juz preinstalowana...
a jak mu podam sciezke do CD windowsa to owszem zrobi mi bootowalna plyte ale nie bede mial narzedzi z BartPE...prawda?a tu o te narzedzia mi chodzi!
moze ktos powie jakie pliki i jak zmodyfikowac na BartPE zeby dodac do niej stery RAID ?
jak podaje mu sciezke do plyty BartPE to pisze ze wymagana jest wersja instalacyjna a nie juz preinstalowana...
a jak mu podam sciezke do CD windowsa to owszem zrobi mi bootowalna plyte ale nie bede mial narzedzi z BartPE...prawda?a tu o te narzedzia mi chodzi!
moze ktos powie jakie pliki i jak zmodyfikowac na BartPE zeby dodac do niej stery RAID ?
Źle zrozumiałeś,albo źle się wyraziłeś w pierwszym poście, przeczytaj jeszcze raz trzecie zdanie z obrazka który zapodałeś.nLite tworzy bootowalną instalkę systemu w raz z dodatkami czyli np.stery,service packi,poprawki ;ma oczywiście róźne inne moźliwości.
http://img405.imageshack.us/img405/4520/untitled6ox.png
kiedy ja chce wlasnie zmodyfikowac istniejaca instalacje! [BartPE]
prosze o inny sposob,ostatecznie pomoc co dolaczyc do plyty i co zmodyfikowac na piechote...
kiedy ja chce wlasnie zmodyfikowac istniejaca instalacje! [BartPE]
prosze o inny sposob,ostatecznie pomoc co dolaczyc do plyty i co zmodyfikowac na piechote...
np.programem nLite
Strona 1 / 1