Jak dodać asystenta pomocy ?
Ostatnio zainstalowałem Worda 2003 (z pakietu Offica 2003 z 2005r.) i napotkałem drobny problem z asystentem pomocy. Chodzi o to źe przywiązałem się do mojego Ensteina a w nowym Wordzie go nie ma ale jest za to czarodziej. Co zrobić aby mieć Ensteina? Mam starą wersję instalacyjną Offica 2000 ale nie wiem gdzie on moźe być i jak go dodać do nowej wersji Worda? Moźe ktoś niechcący wie?
Odpowiedzi: 6
własnie gdzie jest ten spinacz microsoft go usunoł dziwne a w win xp w pomocy zostawil pieska co za kicha slynny spinacz zostal usuniety z projektu
moźesz prubować ale nawet jak znajdziesz to obawiam się źe go nie zainstalujesz z powodu niezgodności wersji. ale potrzeba matką wynalazku moźe coś sie uda.
Jestem strasznie uparty i dlatego pytam :lol:
Oczywiście masz rację z tą instalacją :wink: ale przy instalacji zaznaczyłem wszystkich asystentów do instalacji. Problem jednak w tym, źe na liście dostępnych opcji w nowej wersji Offica 2003 Ensteina juź nie ma. :lol:
Uprzedzając ewentualną odpowiedź zaznaczam, źe mogę odpalić płytkę z Officem 2000 (bo tam jest) ale istnieje problem instalacyjny. Mianowicie Office 2000 ma do wyboru usunięcie instalacji, ponowną instalację, ewentualnie modyfikację instalacji. Wybierając logicznie rzecz biorąc modyfikacji istnieje konflikt wersji (starszą na nowszej) odznaczenie opcji wszystkich innych poza dodatkowym asystentem powoduje odinstalowanie niechcianych aplikacji (a przecieź tego bym nie chciał). Zostawienie aplikacji plus brakujący asystent powoduje przeinstalowanie aplikacji (starszej na nowszą)Prawda :?:
Chyba najsensowniej było by z wersji Offica 2000 wyabstrachowanie zbioru – pliky instalacyjnego (grupy asystentów z Ensteinem włącznie) podmienić go w wersji instalacyjnej Offica 2003 i przećwiczyć numer instalacyjny, który proponujesz :P
Nie wiem czy to zadziała ale się chyba pobawię :D
Szukałem na stronach aktualizacji Offica jakichś dodatków ale albo nie widzę tego co trzeba albo nie ma :?:
Pozdrawiam
Oczywiście masz rację z tą instalacją :wink: ale przy instalacji zaznaczyłem wszystkich asystentów do instalacji. Problem jednak w tym, źe na liście dostępnych opcji w nowej wersji Offica 2003 Ensteina juź nie ma. :lol:
Uprzedzając ewentualną odpowiedź zaznaczam, źe mogę odpalić płytkę z Officem 2000 (bo tam jest) ale istnieje problem instalacyjny. Mianowicie Office 2000 ma do wyboru usunięcie instalacji, ponowną instalację, ewentualnie modyfikację instalacji. Wybierając logicznie rzecz biorąc modyfikacji istnieje konflikt wersji (starszą na nowszej) odznaczenie opcji wszystkich innych poza dodatkowym asystentem powoduje odinstalowanie niechcianych aplikacji (a przecieź tego bym nie chciał). Zostawienie aplikacji plus brakujący asystent powoduje przeinstalowanie aplikacji (starszej na nowszą)Prawda :?:
Chyba najsensowniej było by z wersji Offica 2000 wyabstrachowanie zbioru – pliky instalacyjnego (grupy asystentów z Ensteinem włącznie) podmienić go w wersji instalacyjnej Offica 2003 i przećwiczyć numer instalacyjny, który proponujesz :P
Nie wiem czy to zadziała ale się chyba pobawię :D
Szukałem na stronach aktualizacji Offica jakichś dodatków ale albo nie widzę tego co trzeba albo nie ma :?:
Pozdrawiam
wkładasz płyte instalacyjną pakietu wybierzasz zmiane opcji instalacji, i w liście która się ppokarze szukasz swoich asystentów. chyba są w ostatnim albo przed ostatnim menu. mozesz ich tam usuwać i dodawać.
Wszystko Cacy ale...
W galerii asystentów pomocy Ensteina brak.
Tu nie chodzi o lakoniczną zmianę/wybór asystenta w opcjach :cry:
Problem w tym źe z moźliwych (wszystkich do wyboru) asystentów typu F1, Logo Office, Czarodziej, Matka Natura, Links, Reks brakuje np. typowego spinacza i Ensteina :?:
Skąd zdobyć brakujące, jak zainstakować (bo moźliwość wyboru jednego, kilku lub wszystkich występuje podczas instalowania pakietu Offica) :cry:
Dzięki za dobre chęci 8)
W galerii asystentów pomocy Ensteina brak.
Tu nie chodzi o lakoniczną zmianę/wybór asystenta w opcjach :cry:
Problem w tym źe z moźliwych (wszystkich do wyboru) asystentów typu F1, Logo Office, Czarodziej, Matka Natura, Links, Reks brakuje np. typowego spinacza i Ensteina :?:
Skąd zdobyć brakujące, jak zainstakować (bo moźliwość wyboru jednego, kilku lub wszystkich występuje podczas instalowania pakietu Offica) :cry:
Dzięki za dobre chęci 8)
Zaawsze moźesz poszukać odpowiedzi w pomocy programu. a tak w skrucie to w opcjach pomocy masz moźliwość zmiany pomocnika.
Strona 1 / 1