Jak dobrze ustawić program typu BitTorrent lub BitLord.

Witam. Mam problem, nie wiem jak ustawić program do torrentów. Chodzi mi dokładnie o ustawienie download i upload. Jaka ustawic predkkosc ? Bo gdy nastawiam za duza predkosc to mi sie łącze zapycha :/. Parametry mojego neta to 128kbps.

Odpowiedzi: 4

proponuje ci zainstalowac pr do sledzenia wysylania i pobierania, zobaczysz jaka sieka jest na wykresie, przez co bedziesz mogl dostosowywac sciaganie i wysylanie, sam kiedys mialem taki problem, zainstalowalem NetLimitera, i obecnie widze ze jak jest sieka na wykresie przy wysylaniu, to sciaganie mam do dupy, Tobie polecam to samo zrobic, ja mam neo 640. jak masz sieke, to dlawisz program troche i juz nie ma sieki, i od razu sciaganie idzie lepiej, to tak troche po chlopsku wytlumaczone, ale mam nadzieje ze ci pomoglem :P
lu007
Dodano
25.07.2005 00:32:29
no to skad mam wiedziec jaki transfer masz sobie ustalic :?: zapytaj sie admina na jaki Ci pozwala a nie nas :? No ale 16 KB/s powinienes miec na swoim necie. Chyba ze macie net 128 Kb/s podzielony na caly blok :lol:
matijas
Dodano
24.07.2005 23:42:57
u mnie niestety tak nie moze byc bo jak zaczne sciagac duzo i ulploudowac duzo to sie łącze w bloku muli( mam neta blokowego ) i zaraz ktos z innego pietra nie ma neta i juz leci do admina i mi blokuje transfery..wogole to jakas chora sytuacja a czasami moj transfer to źenada :|
bartek89
Dodano
24.07.2005 23:09:36
ja powiem ze mam program BitComet (ładnie wyglada i jakos mi sie dobrze z nim pracuje :)) to to samo tez do linkow torrenta, wiec: Najlepiej jakbys ustawil sobie predkosc sciagania 16 KB/s a upload to juz od Ciebie zalezy (ja w swoim programie mam ustawione na nieograniczone i jest git, a u Ciebie tak nie moze byc? :P)
matijas
Dodano
24.07.2005 22:54:41
bartek89
Dodano:
24.07.2005 22:18:38
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1