jak cofnąć funkcje która ukrywa komp w sieci lokalnej?
:D
Ukrylem swój komp w sieci lokalnej ale nie pamietam komendy, która pozwoli przywrócić mój komp do sieci tak aby był widzoczny :!:
Posze o pomoc :!:
Z góry dziekówa :!: :D
––– SLAY3R –––
Topic przeuwam do działu sieć.
Ukrylem swój komp w sieci lokalnej ale nie pamietam komendy, która pozwoli przywrócić mój komp do sieci tak aby był widzoczny :!:
Posze o pomoc :!:
Z góry dziekówa :!: :D
––– SLAY3R –––
Topic przeuwam do działu sieć.
Odpowiedzi: 8
Zeby uniemoźliwić dostęp do komputera z lanu np: zatrzymanie usługi serwer – taka linijka tekstu:
net stop SERVER
aby umoźliwić dostęp trzeba dać:
net start SERVER
net start BROWSER
net stop SERVER
aby umoźliwić dostęp trzeba dać:
net start SERVER
net start BROWSER
:D wiem ze ta funkcja ukrywa kompa tylko w otoczeniu sieciowy a nie blokuje do niego dostep!! ale u mnie w sieci nie ma madrych ludzi ktorzy korzystaja np z wincommandera :D
Pozdro :P
Pozdro :P
Chyba jednak cos zle zrozumialem, ta opcja jedynie ukrywa kompa w otoczeniu a nie blokuje do niego dostęp. Czyli w exprorerze wystarczy wpisac: \nazwa_komputera i nawet po ukryciu kompa w sieci jest normalny dost.
Hmm, ciekawa opcja i wszysko bylo by fajnie gdyby ta komenda ukrywala naprawde kompa w otoczeniu sieciowym – moze i tak jest ale chyba tylko pod typowymi programami do przegladania otoczenia np: Explorer, Win. Commander itp. ale jesli juz sprawdzimy takim programem jak: LanScanner to juz wszystko widac tz. widac ze jestesmy w sieci, dodatkowo jesli cos mamy udostepnione to pod tym programem rowniez to widac ...
W sumie ta opcja mnie jest zbedna ale pisze tylko dla informaci tym ktorzy naprawde chca sie schowac :)
W sumie ta opcja mnie jest zbedna ale pisze tylko dla informaci tym ktorzy naprawde chca sie schowac :)
Hmm, ciekawa opcja i wszysko bylo by fajnie gdyby ta komenda ukrywala naprawde kompa w otoczeniu sieciowym – moze i tak jest ale chyba tylko pod typowymi programami do przegladania otoczenia np: Explorer, Win. Commander itp. ale jesli juz sprawdzimy takim programem jak: LanScanner to juz wszystko widac tz. widac ze jestesmy w sieci, dodatkowo jesli cos mamy udostepnione to pod tym programem rowniez to widac ...
Dziekuję bardzo mistrzu!! O to własnie mi chodziło!!
Dziekuję bardzo mistrzu!! O to własnie mi chodziło!!
uktycie kompa w sieci :
net config server /hidden:yes
jeźeli chcesz by go było widać spowrotem :
net config server /hidden:no
A następnym razem uźyj wyszukiwarki
net config server /hidden:yes
jeźeli chcesz by go było widać spowrotem :
net config server /hidden:no
A następnym razem uźyj wyszukiwarki
Wklep w szukaczke forumowa – hidden :wink: .
Strona 1 / 1