Jak automatycznie wyłączyć zasilanie po zamknięciu systemu??
Zamykając system Winxp nie wyłącza mi się automatycznie zasilanie. Instalowałem system przy wyłączonym IPCA w biosie. Teraz go właczyłem ale to nic nie daje, podobno trzeba coś zmienic w systemie, a ja nie wiem co?? HELP
Odpowiedzi: 3
u mnie nic to nie pomaga APM ani rejest u mnie juc nic nie pomoze juz sie przyzwyczailem do tego ze jak daje zamknij to sie włoska małpa zawiesza albo pokazuje mozna teraz bezpiecznie wyłączyć kompa :?
Jeśli to nie pomoźe spróbuj tego:
:arrow: Aby W2K/XP wyłączał automatycznie komputer typu ATX trzeba w rejestrze zmienić ustawienie:
regedit.exe (tylko jeśli opcja ta nie działa automatycznie!):
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon]
"PowerdownAfterShutdown" = 1
:arrow: Aby Windows 2K/XP wyłączał komputer ATX naleźy wejść do Device Manager potem View–>Show Hidden Devices i włączyć (Enable) NT APM/Legacy Support.
:arrow: Aby W2K/XP wyłączał automatycznie komputer typu ATX trzeba w rejestrze zmienić ustawienie:
regedit.exe (tylko jeśli opcja ta nie działa automatycznie!):
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon]
"PowerdownAfterShutdown" = 1
:arrow: Aby Windows 2K/XP wyłączał komputer ATX naleźy wejść do Device Manager potem View–>Show Hidden Devices i włączyć (Enable) NT APM/Legacy Support.
Musisz włączyć zaawansowane zarządzanie energią. Aby to zrobić to: prawy klik na pulpit/właściwośći/zakładka wygaszacz ekranu/kliknij zasilanie/zakładka zaawansowane zarządzanie energią (APM)/ zaznacz włącz obsługę zaawansowanego zarządzania energią.
Strona 1 / 1