ja juź straciłem nadzieje ..
ja juź straciłem nadzieje źe kiedykolwiek zainstaluje Windows Xp problem znany czarny ekran i migający kursor to sie nie bede duźo rospisywał próbowałem juź wszystkiego ktoś napisał na tym forum źe czeba zmienić biosa na nowszego zmieniłem i nic
ktoś inny napisał źe jak sie ma zintegrowaną karte muzyczną z płytą to czeba ją wyłączyć przed instalacją Xp i to zrobiłem i teź nic w końcu ktoś napisał źe jak sie ma GeForce 2 400 64 mb taką mam
to czeba zamienić na inną no to zamieniłem na Rive i dalej nic czarny ekran niewiem juź co robić jak ktoś ma jeszcze jakiś pomyśł to prosze o odpowiedz mam:
Athlon 1G , ram 256 SDRAM ,GeForce 400 64 Mb. Płyta Esc k7vza viakt133 atx soca+dzwięk to chyba wszystko .Pozdrawiam . :)
ktoś inny napisał źe jak sie ma zintegrowaną karte muzyczną z płytą to czeba ją wyłączyć przed instalacją Xp i to zrobiłem i teź nic w końcu ktoś napisał źe jak sie ma GeForce 2 400 64 mb taką mam
to czeba zamienić na inną no to zamieniłem na Rive i dalej nic czarny ekran niewiem juź co robić jak ktoś ma jeszcze jakiś pomyśł to prosze o odpowiedz mam:
Athlon 1G , ram 256 SDRAM ,GeForce 400 64 Mb. Płyta Esc k7vza viakt133 atx soca+dzwięk to chyba wszystko .Pozdrawiam . :)
Odpowiedzi: 20
jest nioficjalny BIOS do k7s5a i niezle chodzi, zreszta pisalem ci na PW
jest nioficjalny BIOS do k7s5a i niezle chodzi, zreszta pisalem ci na PW
A ja mówię źe na 100% masz problem z RAMem.Pracuje juź troszkę w tym fachu i innego powodu jeszcze nigdy nie było.
hyde a słyszales moze o jakim "cudownym" biosie + jakis programik do podkrecania FSB dzieki czemu mozna uzyskac nawet o 300MHz szybszy procek??
Gdzies widzialem ten system – na allegro.pl bodajze za 10 zl.....
Ciekawi mnie co to za bios i prg, bo ja mam najnowszy jaki mozna sciaganc z ecs.com.tw i zadnych bajerow nie ma :|
Moze sie cos orientujesz??
Pozdruffka
Gdzies widzialem ten system – na allegro.pl bodajze za 10 zl.....
Ciekawi mnie co to za bios i prg, bo ja mam najnowszy jaki mozna sciaganc z ecs.com.tw i zadnych bajerow nie ma :|
Moze sie cos orientujesz??
Pozdruffka
Kontrowersyjnosc polega na tym ze mnostwo ludzi w sieci sie skarzy na ta plyte ...
a niektorzy chwala – jest nawet fanclub tej plyty...
a propos tez mam ta plyte :)
a niektorzy chwala – jest nawet fanclub tej plyty...
a propos tez mam ta plyte :)
Ja mam ECS K7S5A i wcale nie uwazam zeby byla kontrowersyjna :D
Co wiecej jestem z niej w 100% zadowolony.
Co wiecej jestem z niej w 100% zadowolony.
a ja wam powiem ze zlozylem ludziom lekko 10 tanich kompow na ecs k7s5a (najbardziej kontrowersyjna)i nie mialem jeszcze reklamacji. Swoja droga plyta ecs na kt133 uchodzi za jedna z bardziej udanych ecs.
a moje zdanie o ecs: ta plyta (lacznie z ryzykiem problemow) jest dokladnie warta swojej ceny. A szum jest taki wielki bo ogromna liczba ludzi kupila/kupuje ecs – jest duzo szumiacych.
swoja droga mialem asusa pod p3 kiedys i nie chodzil na niej gf256 z Elsy i nie bardzo chcial chodzic SB Live...
zdarza sie
a moje zdanie o ecs: ta plyta (lacznie z ryzykiem problemow) jest dokladnie warta swojej ceny. A szum jest taki wielki bo ogromna liczba ludzi kupila/kupuje ecs – jest duzo szumiacych.
swoja droga mialem asusa pod p3 kiedys i nie chodzil na niej gf256 z Elsy i nie bardzo chcial chodzic SB Live...
zdarza sie
a ja wam powiem ze zlozylem ludziom lekko 10 tanich kompow na ecs k7s5a (najbardziej kontrowersyjna)i nie mialem jeszcze reklamacji. Swoja droga plyta ecs na kt133 uchodzi za jedna z bardziej udanych ecs.
zdarza sie
zdarza sie
zdarza sie
zdarza sie
ludzie w czym tkwi problem windows xp nie posiada sterownikow do karty graficznej Geforce 2mx 200 po prostu pozyczcie sobie od kogos karte graficzna Geforce 2mx 400 lub jakas rivka wsadzcie i po klopocie a puzniej jak sie zainstaluje to dajcie swoja karte z powrotem i wszystko oki
ludzie w czym tkwi problem windows xp nie posiada sterownikow do karty graficznej Geforce 2mx 200 po prostu pozyczcie sobie od kogos karte graficzna Geforce 2mx 400 lub jakas rivka wsadzcie i po klopocie a puzniej jak sie zainstaluje to dajcie swoja karte z powrotem i wszystko oki
Ja mialem to samo kiedys, prawde mowiac nie wiem czy to w jakis sposob Ci pomoze ale u mnie byla to wina kabelka od dzwieku, mialem nie taki i on zwieral mi na plycie nie te szpileczki co trzeba, rozebralem i na chama, bo tez mialem dosyc, wpinalem jak popadnie, i wiesz co po ktoryms restarcie wszystko ustapilo, do dzis mam XP ka na D1000, 256, g4, nawet Soundblaster dziala jak trzeba a swistak mowil ze beda klopty z przerwaniami :) Moze jeszcze grafike sprobuj przelozyc na starsza. Narta.
ok
Ale zanim kupisz nową płytę to poźycz od kogoś jakąś płytę i sprawdź jak wtedy będzie się instalować, bo co będzie jak kupisz nową płytę a tu kupa i nie chce się instalować.
Nic chyba zaczne zbierać kase na lepszą płyte .
Tu cos musi byc z samą płytą główną ,bo miałem identyczny przypadek,wszystkie częsci były sprawdzone i nic(grafika,HDD,ram,i co nie tylko,jedynie nie aktualizowałem biosu)dopiero jak wymieniłem płyte na nowszą to xp ruszył.
Byc moźe jest to wina biosu bo co moze byc innego?
Byc moźe jest to wina biosu bo co moze byc innego?
B3ton prubowałem juź tak i tak z ACPI i dalej to samo :(
moze zmien CD–ROM – porzycz od qmpla albo przeczysc go ....... hehe juz koniec pomyslow :P
moze zmien CD–ROM – porzycz od qmpla albo przeczysc go ....... hehe juz koniec pomyslow :P
Wojtek1111 przestawiłem Ram z 3 na 2 i teraz przy instalacji XP jaki sie podaje miasto dla czasu w jakim ma pracować zegar daje dalej i wypisuje mi teraz: Instalacja oprogramowania nie została w pełni zainstalowana !!! i koniec zaczyna od nowa instalować i w kułko tak samo .:(