Istnieje taki program?
Szukam programu (jeśli taki istnieje) dzieki któremu mogłbym stworzyc instalke jakiegos programu.
Chodzi mi o to źe mam np. sterowniki do myszki, składają się one z kilkunastu plików, chciałbym jakims programem zrobic tak zeby utworzył(spakował?)te wszystkie pliki do jednego, po kliknieciu na niego zaczeły by sie instalowac, steroniki, programy itp.
Zrobiłem coś podobnego WinRAR'em.Stworzyłem samorozpakowywujące sie archiwum SFX, ale po klikniecu na plik trzeb jakis czas poczekac (musza sie wypakowac pliki) az zacznie sie instalowac dana aplikacja.
Istnieje jakis program którym mogłbym cos takiego zrobic?
Chodzi mi o to źe mam np. sterowniki do myszki, składają się one z kilkunastu plików, chciałbym jakims programem zrobic tak zeby utworzył(spakował?)te wszystkie pliki do jednego, po kliknieciu na niego zaczeły by sie instalowac, steroniki, programy itp.
Zrobiłem coś podobnego WinRAR'em.Stworzyłem samorozpakowywujące sie archiwum SFX, ale po klikniecu na plik trzeb jakis czas poczekac (musza sie wypakowac pliki) az zacznie sie instalowac dana aplikacja.
Istnieje jakis program którym mogłbym cos takiego zrobic?
Odpowiedzi: 4
Wszedlem na strone producenta poniewaz ne ogladalem tego na "dobreprogramy" – tak, to ten programik.
EL NINO:Istnieje. Nie pamietam nazwy,nobsaybot:Istnieje jakis program którym mogłbym cos takiego zrobic?
Chodzi Ci o My drivers?
http://dobreprogramy.com/index.php?dz=2&t=29&id=493
Istnieje. Nie pamietam nazwy, ale ze dwa dni temu widzialem w necie (szukalem pewnych rzeczy przez google) program ktory potrafil utworzyc instalke driverow, wyczyscic drivery, pokazywal dane o producencie sprzetu, robil update driverow, itd. Niestety znalazlem go nie na tym kompie na ktorym teraz siedze i nie moge zajrzec do historii przegladarki.nobsaybot:Istnieje jakis program którym mogłbym cos takiego zrobic?
Kazdy spakowany exe wymaga chwili by sie wypakowac i niezaleznie czy zrobisz drugi instalator, czy zrobisz archiwum sfx,po prostu w obu przypadkach pliki wypakowywuja sie do tempa systemowego i po tym dopiero rozpoczyna sie instalacja. Dlugo, to znaczy ile czasu mu to zajmuje, mniemam ze ten sterownik od myszki ma max 5mb, wypakowanie tego to przeciez 2–3 sekundy. Mozesz zbudowac instalator zewnetrznym programem, ale to nie ma sensu, bo wtedy instalujac mysz bedziesz mial dwa osobne instalatory i bedzie to trwalo jeszcze dluzej. A pozatym chyba czas wypakowania plikow, nie jest tak bardzo uciazliwy, no chyba ze twoim hobby jest instalowanie sterow od myszki kilka razy dziennie ? :wink:
Strona 1 / 1