Istna lawina problemów!

Czołem. Sporo w ostatnim dniu namnoźyło się problemów.

1. Dźwięk. Przy instalacji, kiedy idzie pasek postępu, lub przy włączaniu czegokolwiek, robi się nie do wytrzymania. Przedłuźa dźwięk maksymalnie. Gdyby słuchać piosenki gdzie ktoś śpiewa roargh to wyjdzie rrrrrrrrrrooooooooooaaaaaaaarrrrrrrrgggggggghhhhhhh
W grę nie wchodzą sterowniki. Stało się to godzine temu po tym jak musiałem przeinstalować plik hal.dll i ustawić od nowa boot.ini. A wcześniej tego nie było.

2. Winamp 5 wywala się po pusczeniu jakiejkolwiek piosenki. Problem rozwiązuje się dopiero po wywaleniu gen_ml.dll czyli media library. Przeinstalowanie winampa nic nie daje.

3. Kolejny problem który ma miejsce od godziny. Włączam gre i haczy niesamowicie. Wygląda na to jakby wszystkie zasoby kompa zostały zeźarte w iment. Ale w tle nie działa nic ponadto co jest wymagane do działania windows.

4. Problem największy z którym borykam się od dobrych 2 miesięcy. Instalacja windowsa. Kiedy bootuje z płyty i skopiuje wszystkie pliki do instalacji powinien wyskoczyć ekran gdzie ustawia się to na której partycji chcemy instalować windows. Niestey od razu po kopiowaniu plików wyskakuje na ułamek sekundy ekran pozostało 15s do restartu i restartuje po niecałym 0,5 sekundy. Wiem co tam jest bo kilka razy juź czytałem, choć wiem źe pół sekundy na przeczytanie czegoś to tyle co nic. W kaźdym razie windows zainstalować się nie da. Nawet nie pamiętam jak ostanio instalowałem windows. Ale chyba jakimś cudem udało mi się go na drugą partycje wrzucić, zrobić format c, a później znów jakimś cudem zainstalować na c, choć nie pamiętam dokładnie jak.

Jak ktoś rozwiąźe problem 4, bo to moja największa zmora, to będę po rękach całował ;).

Odpowiedzi: 3

Postanowiłem wytoczyć cięźką artylerię. Oczywiście mowa o broni jądrowej typu format c: ;). A oto co zrobiłem. W BIOSie wyłączyłem stacje dysków i...

k***wa jak ręką odjął :shock:
Braveheart
Dodano
24.07.2004 02:00:05
Sprawdzenie dysku: najpierw struktury logiczne (np. ndd, moźe być z wersji trial, bo do uruchomienia i tak nie trzeba go instalować w systemie), potem dedykowanym programem producenta dysku (nie napisałeś jaki masz dysk).
Skoro wymieniałeś hal.dll, to zainstaluj ponownie service packa i hotfixy, bo starsza wersja tego dll–a z duźym prawdopodobieństwem nie będzie się lubiła z nowszymi innymi plikami (dlatego łata zwykle nie zamienia pojedynczego pliku).
ho66it
Dodano
24.07.2004 01:37:46
Byc moze masz cos z dyskiem. Poszukaj sobie w necie http://gogle.pl partition magic bootowany czy cos takiego i se sprawdzisz dysk :)
piesogrodnika
Dodano
24.07.2004 01:12:33
Braveheart
Dodano:
23.07.2004 23:48:29
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1