isdn
witam.
mam isdn z tp.łączę sie przez zwykły modem, chciałbym podłączyć drugi komp.wiec musze miec 2 sieciówki?czy są jakieś inne lepsze rozwiązania?moźe lepiej zakupic jakis zewne.modem cyfrowy?
mam isdn z tp.łączę sie przez zwykły modem, chciałbym podłączyć drugi komp.wiec musze miec 2 sieciówki?czy są jakieś inne lepsze rozwiązania?moźe lepiej zakupic jakis zewne.modem cyfrowy?
Odpowiedzi: 7
jezeli chcesz zrobic internet na dwoch kompach, to na pierwszym (tym z modemem isdn) wlaczasz kreatora polaczenia i udostepniasz internet a na drugim przy kreatorze zaznaczasz, zeby internet byl przez lan.
modem analogowy w tym momencie jest zbedny.
modem analogowy w tym momencie jest zbedny.
chodzi mi o to ze mam linie cyfrową isdn o tp.
i chciałbym podłączyc internet na dwa kompy.
w kompie mam zwykły modem analogowy.
i chciałbym podłączyc internet na dwa kompy.
w kompie mam zwykły modem analogowy.
Kolego, moze w koncu sie skupisz i napiszesz konkretnie co masz i w jaki sposob to podlaczasz ? Bo dla mnie Twoj wczesniejszy tekst:
Zwykly modem ISDN to takie cuś:
...oznacza dokladnie to co oznacza.malik:łączę sie przez zwykły modem
Zwykly modem ISDN to takie cuś:
wiec jakiego uźyc kabla aby połączyc modem z sieciówka?
Fajnie jest cytowac samego siebie :P :malik:to potrzebna jest tylko jedna sieciówka?
EL NINO:Skoro sygnal z internetu dostajesz przez modem a nie sieciowke, to do polaczenia swojego komputera z innym potrzebna jest Ci tylko jedna.
więc skoro mam modem to potrzebna jest tylko jedna sieciówka?
Skoro sygnal z internetu dostajesz przez modem a nie sieciowke, to do polaczenia swojego komputera z innym potrzebna jest Ci tylko jedna.
Inne rozwiazania polaczenia z drugim komputerem jak sadze ? Sa oczywiscie – USB, polaczenie rownolegle lub szeregowe przez porty COM i LPT, itd. Jednak cenowo (USB) jak i pod wzgledem szybkosci wymiany danych (COM, LPT) polaczenie p2p przez sieciowki jest bezkonkurencyjne.
Inne rozwiazania polaczenia z drugim komputerem jak sadze ? Sa oczywiscie – USB, polaczenie rownolegle lub szeregowe przez porty COM i LPT, itd. Jednak cenowo (USB) jak i pod wzgledem szybkosci wymiany danych (COM, LPT) polaczenie p2p przez sieciowki jest bezkonkurencyjne.
Strona 1 / 1