IRDA – kolejny problem

Mam WIN XP PRO z SP1, irdą na płycie głównej, irdą USB i problemem z tym zestawem. Otóź wszystko jest dobrze podłączone, irdy na zmianę źeby nie było mowy o jakimś konflikcie urządzeń. Żeby było ciekawiej to wszystko prawie nawet działa, tzn. po przystawieniu telefonu (SE T300) win widzi go, instaluje sobie modem i nawet potrafi odbierać dane z telefonu. Niestety w drugą stronę jest gorzej. Niczego nie mogę wysłać, pojawia się jedynie komunikat : Nie moźna transferować. Wystąpił błąd podczas Łącze bezprzewodowe było podłączone do innego urządzenia. Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego hosta. Taki sam efekt jest na windowsie z SP2. Proszę pomoc bo ta irda doprowadza mnie do szału. Z góry wielkie dzięki.

Odpowiedzi: 5

No faktycznie, to było to, nawet nie musiałem nilutować. Zdjąłem obudobe, poruszyłem portem, podstawiłem pod Irde, sprawdzam i ... DZIAŁA!!! Ogromne dzięki za pomoc!!!
Fezz
Dodano
14.01.2005 21:24:05
Rozbierz telefon i przylutuj irde do płyty telefonu. W SE często IRDA sama odchodzi od płyty.
Lutowałem to w tysiącach SE. Najczęściej T68.
Nie wiem czemu wcześniej na to nie wpadłem.

Pozdrawiam
DanielK
Dodano
14.01.2005 01:42:16
Kłopot sam się rozwiązał. Irda jest w poźądkt, to telefon szfankuje. Irda przestała mu działać. Moźe ktoś miał taki problem.
Fezz
Dodano
13.01.2005 19:22:07
No niestety "Rx" to raczej nie to. Mój bios nawet nie ma moźliwości konfiguracji. Port testowałem na 3 róźnych płytach. Poza tym taki sam problem występuje przy irdzie pod USB.
Fezz
Dodano
09.01.2005 16:56:40
Masz problem z RX.

Przeczytaj dokładnie punkt 4

http://www.irda.pl/Instrukcja.htm
DanielK
Dodano
08.01.2005 23:55:41
Fezz
Dodano:
08.01.2005 20:42:16