IRda i XP
Witam!
mam problem z polaczeniem sie z inetrnetem przez IRda i telefon (6310i). pewno brak mi jakiegos sterownika do tego by soft nokii mogl zainstalowac modem przez IRda ale niestety nie moge tego nijak znalezc na stronach micorsoftu ..
moja laptop to dosc stare sony.
Help :(
mam problem z polaczeniem sie z inetrnetem przez IRda i telefon (6310i). pewno brak mi jakiegos sterownika do tego by soft nokii mogl zainstalowac modem przez IRda ale niestety nie moge tego nijak znalezc na stronach micorsoftu ..
moja laptop to dosc stare sony.
Help :(
Odpowiedzi: 5
IRCOMM jest programem (poprawką do win2k i XP) emuluje on wbudowaną IRDA jako wirtualny port podczerwieni pod COM. Dostaniesz go na stronach microsoftu.
A istalowales najpierw sam port na podczerwien? Ja zawsze w ten sposob robilem, najpierw port zainstalowalem, pozniej Modem for Nokia itd (Nokia PC Suite 4.06). Z tym ze musisz wiedziec nazwe portu, wiecej nic mi nie przychodzi do glowy.
w tym rzecz ze nie wiem czego mi brakuje – chyba sterownika do IRda. W WinMe poszlo mi to bez problemu – wsadzilem plytke z driverami noki i wykryl i zainstalowal modem over IR. W win2000 napisal komunikat, ze moze brakowac driverow do obslugi "IRComm". Tu chyba jest podobnie, bo zaczynam instalacje modemu over IR, widzi telefon (przynajmniej przez chwile), potem pisze ze zainstalowal modem ale nie ma go w Nokia Modem Options.
Stad wydumalem ze mi brakuja jakiegos IRComm'a ...
Jakies sugestie :(
Stad wydumalem ze mi brakuja jakiegos IRComm'a ...
Jakies sugestie :(
Witam.
A czego Ci dokladnie brakuja. Ja mam IrDA i uzywam Nokie 6210 i bez problemu zainstalowalem port na podczerwien. Mam firmy Extended Systems. A jesli chodzi Ci o same polaczenie z netem, to poszukaj na stronie Nokii najnowsze sterowniki do modemu do swojej Nokii, moze to pomoze.
A czego Ci dokladnie brakuja. Ja mam IrDA i uzywam Nokie 6210 i bez problemu zainstalowalem port na podczerwien. Mam firmy Extended Systems. A jesli chodzi Ci o same polaczenie z netem, to poszukaj na stronie Nokii najnowsze sterowniki do modemu do swojej Nokii, moze to pomoze.
Witam.
Strona 1 / 1