IP
w jakis posób moźna ukryć IP w necie? czy są moźe jakies narzędzia z XP dostępne czy tez moźe trzeba coś z sieci ściągac? :–o
Odpowiedzi: 9
dzieki wielkie :)
godunow:EL NINO:Ja to sie na linuksach nie znam, ale ta komenda zmienia adres MAC a nie ukrywa IP :wink: .
A to masz 258 porcent racji :D
A zeby było wiadomo o czym mówimy i Co to takiego Ten MAC nie mylić z Maczo!!
Media Access Control Address – sprzętowy adres karty sieciowej Ethernet a IP toźe sie da zmienic Teź nie jestem zadnym tam guru w linuksie od czasu do czasu uźywam tego systemu !!
nie wiem co ma zmiana MAC adresu a IP, dzialaja one w roznych warstwach modelu OSI i ich zastosowanie jest odmiene, adres MAC jest wykorzystywany do identyfikacji w ramach sieci lokalnej, a adres IP w ramach calego internetu. MAC adres mozna sobie zmieniac bezkarnie (byleby sie 2 takie same w jednej sieci nie trafily), odwrotnie IP jest przydzielany przez ISP a jego ewentualna zmiana jest mozliwa tylko w ramach adresow nam przyznanych a nie musze chyba wspominac ze w 99,5% przypadkow otrzymuje sie tylko 1 IP :)
EL NINO:Ja to sie na linuksach nie znam, ale ta komenda zmienia adres MAC a nie ukrywa IP :wink: .
A to masz 258 porcent racji :D
A zeby było wiadomo o czym mówimy i Co to takiego Ten MAC nie mylić z Maczo!!
Media Access Control Address – sprzętowy adres karty sieciowej Ethernet a IP toźe sie da zmienic Teź nie jestem zadnym tam guru w linuksie od czasu do czasu uźywam tego systemu !!
Ja to sie na linuksach nie znam, ale ta komenda zmienia adres MAC a nie ukrywa IP :wink: .
Witaj EL
A choćby
logujemy się jako root (pod Linuxem )
i piszemy ifconfig ethX down hw ether XX:XX:XX:XX:XX:XX
odpowiednio wpisujemy No ale !!
I zapewne jeszcze kilka moźliwości !!
Nie będę tu się rozpisywał nad tym nad wiedzą tajemną i zaawansowana!!
Swego czasu źalił tu na mnie pewien admin z jednego forów co tu mu na róznyc Ip wchodziłem .
EL chciałem tylko zaznaczyć ze to Nie Firewall coś takiego powoduje.
Pozdrawiam
PS. Na to forum nie potrzeba źadnych masek czy sztuczek bo to porządne forum jedynie ,czasami uźytkownicy no ale..!! A wiem co pisze bo tu juź jestem ponad dwa lata !!
A choćby
logujemy się jako root (pod Linuxem )
i piszemy ifconfig ethX down hw ether XX:XX:XX:XX:XX:XX
odpowiednio wpisujemy No ale !!
I zapewne jeszcze kilka moźliwości !!
Nie będę tu się rozpisywał nad tym nad wiedzą tajemną i zaawansowana!!
Swego czasu źalił tu na mnie pewien admin z jednego forów co tu mu na róznyc Ip wchodziłem .
EL chciałem tylko zaznaczyć ze to Nie Firewall coś takiego powoduje.
Pozdrawiam
PS. Na to forum nie potrzeba źadnych masek czy sztuczek bo to porządne forum jedynie ,czasami uźytkownicy no ale..!! A wiem co pisze bo tu juź jestem ponad dwa lata !!
Np. ?godunow:Linuxy dają większe pole manewru!!
gusioo:Firewall
Głupoty wypisujesz !!
Zaden Firewall( te programy maja cąłkiem inne zastosowanie) nie czyni Twojego IP niewidocznym dla chcących to zobaczyć! !!
Musisz maskować adres IP włąsnego komputera !
1. Moźesz wchodzić na fora czy czaty po przez serwery anonimowe
2.Lub teź zastosować programy do maskowania Twojego IP
To wszytko pod windowsami !!
Linuxy dają większe pole manewru!!
Programy do zmiany proxy – Steagnos Internet Anonym,JAP,Hide IP
Firewall
Strona 1 / 1