IP zewnętrzny
Gdzie moge sprawdzić czy posiadam adres IP zewnętrzny
Jak to nie będzie adres IP zewnetrzny do kogo mam się zgłosić źeby taki miec i ile się płaci miesięcznie
Jak to nie będzie adres IP zewnetrzny do kogo mam się zgłosić źeby taki miec i ile się płaci miesięcznie
Odpowiedzi: 17
Ja chcialem powiedziec ze posiadanie zew_ip wcale nie musi oznaczac wpisanej jego wartosci we wlasciwosciach tcp/ip.
Cala procedura odbywac sie moze poprzez firewall iptables.
Cala procedura odbywac sie moze poprzez firewall iptables.
Otwiera sie wlasciwosci protokolu TCP/IP.
chciałbym ustawić zewnetrzne IP, jednak wyswietla mi się komunikat skonfiguruj ręcznie karte sieciową jak się to robi?
A nie czasem icon flight ? :PPingwin:wpisz komendę : ipconfligt
Co ma dac ta "komenda" ?
Pingwin:wejdź menu start potem programy następnie akcesoria
na końcu wiersz poleceń wpisz komendę : ipconfligt
wejdź menu start potem programy następnie akcesoria
Jakbyś zgadl ze radiowka :P
Takie praktyki stosuje się głównie w sieciach bezprzewodowych np. w "radiówkach". Cel jest jeden – ograniczenie ruchu w sieci aby korzystanie z internetu było znośne. Programy P2P potrafią tworzyć bardzo duźy ruch, mimo źe transfer jest mały.
Wiem.. Tylko ze admin to "cykor" ze tak powiem.. pozamykal praktycznie wszystko.. Nawet otoczenia sieciowego nie udostepnil.
EL NINO:Zewnetrzny IP nie jest jednoznaczny z "otwartymi" wszystkimi portami.
Faktycznie – masz racje, dvc sorry za błąd.
Zewnetrzny IP nie jest jednoznaczny z "otwartymi" wszystkimi portami.
No niestaty admin "wszystko" pozamykal, ip mam zewnetrzne. Jednym slowem kicha.
Jeśli masz zewnetrzne IP to nie trzeba przekierowywać portów bo wszystkie sa "otwarte" na Twój komputer.
Hmm...jeszcze gdyby admin pootwieral porty to bylo by dobrze.. ale juz zbaczam z tematu.
dvc:Mi się wydawalo, ze wiekszosc chce miec wewnetrzny adres. :) Ja nie moge sie doprosic o taki.
No to źle Ci sie wydawało. Większość chce mieć zewnętrzny IP (lepsze sciagnaie p2p, moźliwośc zakładnia róźnych serwerów)
Mi się wydawalo, ze wiekszosc chce miec wewnetrzny adres. :) Ja nie moge sie doprosic o taki.
misiu36100:Gdzie moge sprawdzić czy posiadam adres IP zewnętrzny
Jak masz win xp to start–>uruchom–>cmd enter
tam ipconfig \all
Jeśli Twój adres jest z poza przedzialow:
10.0.0.0 – 10.255.255.255
172.16.0.0 – 172.31.255.255
192.168.0.0 – 192.168.255.255
to masz zewnętrzny
misiu36100:
Do twojego providera internetu, a ile sie za to płaci – to róźnie, czasami nic, czasami kilka złotych/mieciąc a czasami nie mozna uzyskac zewnętrznego IP
Strona 1 / 1